Cristian Preda: O moţiune de CENZURĂ nu are prea multe şanse

Cristian Preda: O moţiune de CENZURĂ nu are prea multe şanse

Europarlamentarul Cristian Preda este convins că PNL va trece în opoziţie, chiar dacă data este incertă. Dar chiar şi cu sprijinul liberalilor, el spune că p eventuală moţiune de cenzură nu are nicio şansă.

„După două săptămâni de la declanșarea crizei din USL, PNL pare să fi pierdut participarea la guvernare. Va trece în opoziție. Doar data e incertă, nu decizia. S-a vorbit în ultimele zile despre o moțiune de cenzură. Nu e sigur, dar probabil că Ponta are deja un spriijin asigurat atât prin racolările masive din PPDD, cât și printr-o negociere cu UDMR, formațiune membră PPE, dar mereu pregătită să susțină stânga. Așa că o moțiune de cenzură nu are prea multe șanse. Ar merita însă depusă, măcar pentru a măsura voturile lui dottore”, a scris Ponta pe Facebook. Europarlamentarul a adăugat că „adevăratul test politic va fi oferit de europene”.

„Iar întrebarea va fi nu dacă PSD va pierde primul loc, fiindcă e imposibil, ci dacă partidele care vor fi în opoziție față de guvern vor avea împreună mai multe voturi decât Ponta & co. După ce vom afla câte voturi strâng Mișcarea Populară, FC, PDL, PNL și PNȚCD, vom înțelege mai bine și cum poate fi resetată competiția prezidențială”, a mai spus Cristian Preda. CITIŢI ŞI:

  • Antonescu: Nu mai cred în viitorul USL, nu cred că reuşim să-l luminăm pe Ponta până luni. Îi voi cere categoric demisia