Evenimentul ZileiPoliticaCristian Ghinea, restructurări masive la minister. Salariile directorilor, în prim-plan

Cristian Ghinea, restructurări masive la minister. Salariile directorilor, în prim-plan

Cristian Ghinea, restructurări masive la minister. Salariile directorilor, în prim-plan
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, anunță că va face restructurări masive la instituția la a cărei șefie se află.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susține că va face o serie de restructurări masive la minister. Ministrul susține că există directori care câștigă mai bine chiar decât ministrul, pentru că există anumite sporuri.

„Estimez că în câteva luni voi finaliza procesul de restructurări şi de profesionalizare a întregului minister. Asta nu înseamnă că acum nu e profesionist. Este o rezervaţie, în bine, administrativă în România.


CITEȘTE ȘI Florin Jianu: În plină criză economică solidaritatea a fost doar din partea mediului privat

CITEȘTE ȘI Florin Cîțu, însăși Cosmin Covei discută cu Anisia și Serghei despre noul referendum


Asta a fost logica creării acestui minister.  S-a zis: ”Dom-le, administraţia obişnuită a eşuat. Atunci, facem un fel de rezervaţie unde îi ducem pe cei mai buni le dăm şi spor de fonduri europene şi îi lăsăm să cheltuiască”. Sunt directori care câştigă mai mult decât ministrul. Pentru că există sporul de fonduri şi aşa mai departe”, a spus ministrul Cristian Ghinea la Digi24.

Cristian Ghinea, despre restructurări: „Au fost atrași oameni cu pile”

Un nivel decent, tehnic, un nivel de expertiză la 7-9.000 de lei (venit lunar – n.r.). Directorii urcă destul de mult. Este un minister unde oamenii câştigă mai mult ca să facă performanţă. Efectul pervers este şi că şi au atras într-adevăr oamenii cu pile pentru că se câştiga mai mult.

Şi atunci, rezervaţia de performanţă care trebuia să fie MFE-ul atunci când a fost creat nu mai este chiar rezervaţie. Vă spun sincer”, a declarat Cristian Ghinea, la un post de televiziune.

„Nu a personalului. Va fi o restructurare a ministerului care este prinsă ca atare în programul de guvernare. Am prins şi schimbarea numelui pentru că am vrut să dau o perspectivă dinspre contabilitate spre investiţii şi proiecte şi schimbare”, a mai afirmat ministrul Cristian Ghinea.

Ghinea a mai precizat că a avut o discuție aprinsă cu Marcel Boloș, predecesorul său.


Accesează: