Evenimentul ZileiPoliticaCristian Buşoi, LOVITURĂ pentru PSD: „Guvernul este al României, nu al PSD”

Cristian Buşoi, LOVITURĂ pentru PSD: „Guvernul este al României, nu al PSD”

Cristian Buşoi, LOVITURĂ pentru PSD: „Guvernul este al României, nu al PSD”
Prim-vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, a declarat că "preşedintele Iohannis a oprit o acţiune pe furiş a guvernului legată de amnistie şi graţiere".

„Ideea unei ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi pentru aministie este o acţiune politică pe furiş care reflectă doar faptul că PSD consideră că guvernul este al PSD, nu guvernul României. Este genul de mentalitate care până la urmă nu este mirare, având în vedere obiceiurile PSD în ceea ce priveşte extinderea controlului politic asupra a tot ceea ce mişcă în stat, atunci când pune mâna pe putere”, a precizat Buşoi într-un comunicat de presă.

Buşoi a adăugat că Guvernul este în slujba ţării, nu subordonat PSD.

„Guvernul este al României, nu al PSD, iar acţiunile guvernului pot să fie şi chiar este bine să fie analizate şi judecate în funcţie de cadrul constituţional. Prezenţa preşedintelui Iohannis la guvern a fost deci un factor de temperare a unei acţiuni guvernamentale dacă nu incorecte, atunci cel puţin grăbite şi lipsite de temeinicie. Orice demers legat de graţiere sau modificarea Codurilor Penale trebuie să aibă în vedere respectarea cadrului european şi să reflecte angajamentele asumate ca stat membru, trebuie pus în dezbatere publică şi dat spre consultare cu sistemul  judiciar, cu CSM. Acesta este parcursul firesc, corect, nu o acţiune politică pe ascuns a guvernului, la indicaţia liderului maxim din PSD”, se arată în acelaşi comunicat.  


Accesează: