Evenimentul ZileiJustitieCrima de la Sibiu, de o violență extremă. Filmul complet, făcut de anchetatori

Crima de la Sibiu, de o violență extremă. Filmul complet, făcut de anchetatori

Crima de la Sibiu, de o violență extremă. Filmul complet, făcut de anchetatori
Omul de afaceri Adrian Kreiner ar fi fost supus torturii și chiar sufocat cu un covor de cei trei agresori care au pătruns în locuința sa. Polițiștii au dat detalii despre agresiunile la care a fost supus, omul de afaceri sibian, pentru a dezvălui unde își ascunde lucrurile de valoare.

Crima de la Sibiu a îngrozit o țară întreagă prin violența sa. Omul de afaceri Adrian Kreiner, victima, ar fi fost torturat și sufocat cu un covor. Agresorii, cei care l-au ucis, au încercat torturându-l să-l determine să mărturisească unde își ține valorile.

Anchetatorii vorbesc de „multiple acte de violență”, la care ar fi fost supus omul de afaceri. Victima a fost descoperită de polițiști în stare gravă. El avea pulsul foarte mic și a fost resuscitat până la sosirea echipajelor medicale. Ulterior, la spital, a survenit decesul, provocat de coma consecutivă unei encefalopatii hipoxice.

„Asupra persoanei vătămate Kreiner Adrian, care se afla la parterul locuinţei, au fost exercitate multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului precum şi membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate şi posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliţie la ora 03.04 în stare de inconştienţă cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliţie şi continuate de către echipajul medical”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Crima de la Sibiu a fost extrem de violentă

Procurorul criminalist a fost sesizat telefonic, în 6 noiembrie, de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu. Aceștia i-au adus la cunoștință că, în jurul orei 02.30, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în casa lui Adrian Kreiner. Imediat a început ancheta.

Fiica victimei, care se afla la etajul 1 al imobilului, a ieşit să vadă ce se întâmplă, auzind zgomot. Ea a observat la parterul locuinţei pe unul dintre criminali, care avea o cagulă pe cap. La rândul său, acesta a văzut-o pe fată și a încercat să obțină de la ea informațiile de care aveau nevoie.

Anchetatorii au fost sesizaţi de fiica victimei din crima de la Sibiu în legătură cu jaful în desfășurare. Aceasta s-a încuiat într-un dressing din dormitor şi a sunat la 112.

„Persoana vătămată … s-a întors în dormitor şi a încuiat uşa, s-a înarmat cu un briceag şi s-a ascuns în dressing de unde a sunat la 112. Doi dintre cei trei autori au urcat la etaj şi au rupt uşa dormitorului după care au pătruns în dressing, persoana vătămată declarând că «m-au lovit peste mână şi astfel mi-au căzut telefonul şi briceagul»”, se mai arată în rechizitoriu.

Crima de la Sibiu
Cei trei suspecți Sursa foto: colaj, Poliția Română

Criminalii au agresat-o pe fiica victimei

Tânăra a declarat procurorilor, în ancheta, că cel mai înalt dintre agresori stătea în partea stângă a dressingului şi nu spunea nimic. Crima de la Sibiu a fost de o violență extremă, sunt de părere anchetatorii.

„Însă cel mai mic de statură, care avea ochii căprui spre verde, s-a apropiat de mine, m-a întrebat agresiv pe limba engleză unde sunt banii. Când i-am spus că nu ştiu, m-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească. M-a ridicat de la pământ, m-a ameninţat cu arma la tâmplă, întrebându-mă încontinuu unde sunt banii. I-am răspuns că nu ştiu, dar pot să-i dau banii mei din geantă”, se arată în rechizitoriu.

Conform rechizitoriului, după ce le-a dat atacatorilor banii din portofel, 40 euro şi aproximativ 100 de lei, a fost ameninţată din nou cu pistolul. Între timp, al doilea atacator a luat mai multe ceasuri valoroase pe care le-a văzut în dressing. Înainte de a pleca, atacatorul înarmat i-a spus fetei că-i va omorâ tatăl.

Crima de la Sibiu conform legiștilor

Din fişa de constatări Adrian Kreiner a prezentat „multiple echimoze şi hematoame la nivel cranian, toraco-abdominal şi la nivelul antebraţului drept, excoriaţii şi zone excoriate la nivel cervical şi la nivelul membrelor, precum şi fracturi costale”. Urmare a rănilor suferite, Adrian Kreiner a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Leziunile traumatice s-au putut produce la data de 06 noiembrie 2023 prin lovire repetată cu corpuri dure, prin zgâriere cu unghiile la nivel cervical, prin cădere pe un plan dur neregulat, precum şi prin mecanism de contenţie la nivelul membrelor. Din documentele medicale reiese că prezintă şi edem cerebral difuz, cu status neurologic sever alterat, în cadrul unei encefalopatii hipoxice, determinată de un stop cardio-respirator resuscitat şi, posibil de o asfixie mecanică atipică”, au arătat legiștii.

Crima de la Sibiu „s-a datorat comei consecutive unei encefalopatii hipoxice survenită în urma unui stop cardio respirator resuscitat”. Medicii vorbesc despre o asfixie mecanică la o persoană cu un traumatism toraco-abdominal.


Accesează: