Evenimentul Zilei > International > Crimă în Spania. Un român și-a ucis familia și s-a aruncat de la etajul 5. „Nu aveam nicio înregistrare a plângerilor anterioare”
Crimă în Spania. Un român și-a ucis familia și s-a aruncat de la etajul 5. „Nu aveam nicio înregistrare a plângerilor anterioare”

Crimă în Spania. Un român și-a ucis familia și s-a aruncat de la etajul 5. „Nu aveam nicio înregistrare a plângerilor anterioare”

Un român de 64 de ani a ucis soția nepotului său și s-a aruncat de la etaj. Autoritățile din Comunitatea Valenciană au declarat că bărbatul nu avusese certuri cu femeia și că se vedea des cu familia ei.

Crimă la Alginet, în Comunitatea Valenciană. Un român de 64 de ani a ucis-o cu sânge rece pe soția nepotului său și apoi s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 5. Garda Civilă cercetează faptele petrecute miercuri, 10 august 2022, între orele 7:30 și 8 dimineața, în orașul Alginet (Valencia).

Femeia de 33 de ani, de naționalitate spaniolă, a fost ucisă, chiar dacă nu intrase în conflict cu acesta. Bărbatul de 64 de ani, de naționalitate română, s-a aruncat de la fereastră și a căzut în stradă, unde a murit pe loc. Procedurile judiciare au fost secretate. Victima și agresorul nu au avut o relație sentimentală, iar autoritățile nu înțeleg ce a dus la această tragedie.

Soțul victimei se află la muncă în momentul în care au avut loc evenimentele. Copiii cuplului, în vârstă de opt și nouă ani, erau acasă. Poliția din Alginet a primit mai multe apeluri la 112, în care a fost anunțată că o femeie a fost ucisă și că un bărbat și-a pus capăt zilelor.

De ce a ucis-o pe femeie

Poliția a ajuns la fața locului și a văzut copiii victimei. Ei au găsit în casa cadavrul femeii, care zăcea moartă, cu „mai multe” înjunghiuri, unele în gât. Rana era foarte vizibilă, spun autoritățile.

Sursă: Jaromír Chalabala | Dreamstime.com

„Nu aveam nicio înregistrare a plângerilor anterioare sau că au existat probleme de conviețuire în casă”, explică Andrés Añón, consilier pentru securitatea cetățenească și primarul interimar al orașului Alginet.

La momentul tragediei, nepotul bărbatului și soțul femeii se aflau la serviciu. Victima stătea de 20 de ani la Alginet cu părinții ei. Copiii au rămas în grija bunicilor.

Românul de 64 de ani locuia cu familia nepotului său de doar câteva luni în apartamentul de pe strada Valencia. Soțul victimei l-a adus în casa lor pentru că nu avea unde să stea și l-au tratat frumos, dar fără rezultat.

Este singurul suspect penru moartea femeii. Martorii spun că bărbatul s-a aruncat cu spatele pe geam. Autoritățile încearcă să afle motivul din spatele crimei. Consiliul Local a convocat pentru joi, 11 august 2022, la ora 12:00 un protest, tăcut în semn de solidaritate și condamnare a morții femeii, potrivit .lasprovincias.es