Evenimentul Zilei > International > Crima cu care un român a înfiorat Germania. I-a dat mesaj fiului să vadă grozăvia
Crima cu care un român a înfiorat Germania. I-a dat mesaj fiului să vadă grozăvia

Crima cu care un român a înfiorat Germania. I-a dat mesaj fiului să vadă grozăvia

Un român în vârstă de 46 de ani, din Germania, și-a omorât fosta soție și i-a invitat copilul să fie martor la balta de sânge pe care a lăsat-o în urma infracțiunii, în curtea locuinței. Ulterior, bărbatul a luat trupul femeii și l-a așezat pe bancheta din spate a unui autoturism, după care s-a deplasat către Stuttgart. Autoritățile nu îl pot audia, în prezent, din cauza faptului că, la rândul său, și-a tăiat gâtul. 

G.F., fosta soție a lui A.P. și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a ucis-o cu sânge rece: i-a tăiat gâtul, după care a pus victima pe bancheta din spate a unei mașini și a încercat să fugă. Pe drum, a fost oprit de autorități.

Fiica G.F., femeia ucisă cu sânge rece de către A.P., a contactat Consulatul României și a discutat cu fratele său minor și cu mătușa sa despre cazul de față, dorind să facă publică toată povestea astfel încât criminalul să ajungă după gratii. „Cei de la Consulat mi-au spus că a fost efectuată necropsia și că trupul mamei mele este în drum spre România, unde va fi înmormântată creștinește. Eu vreau să știe toată lumea ce a făcut acest individ și sper ca, de data aceasta, să nu mai iasă din închisoare”, a declarat fiica victimei.

Cum a început istoria dintre cei doi. A amenințat-o că îi taie gâtul

Cei doi foști soți erau despărțiți de șase ani de zile. În luna august a anului 2020, femeia urma să se deplaseze din Spania, acolo unde muncea în agricultură, în România pentru a înainta actele oficiale de divorț. În grija femeii se afla un minor în vârstă de 16 ani.

„În august 2020, mama mea l-a cunoscut pe Facebook pe A.P., un individ originar din Huși. Acesta locuiește în Germania, în localitatea Reichenau. Anul trecut, el a chemat-o pe mama mea în Germania. Mama a decis să plece din Spania și să se mute în Germania. Asta, deoarece munca devenise foarte grea în Spania și ea avea o problemă la mâini.

Au venit, i-am cazat la noi, au stat o perioadă, apoi s-au întors în Germania. Cât au stat la noi, A.P. a povestit foarte relaxat, fără vreo urmă de remușcare, că a fost condamnat în trecut la 6 ani de închisoare, pentru omor. A zis că a ieșit în 3 ani pentru bună purtare și că a fost vorba despre legitimă apărare.

El a început să îi facă tot felul de reproșuri mamei mele: că de ce conduce doar ea, că a pus și el bani pentru a cumpăra autoturismul, că de ce vorbește cu o persoană sau cu alta. Din ceartă, totul s-a transformat în control și amenințări. Am înțeles de la fratele meu și de la o mătușă de-a mea că el mergea chiar la locul de muncă al mamei mele și că ar fi amenințat-o cu moartea chiar în solarii, acolo, a zis că o să îi taie gâtul”, a spus fiica victimei.

Fiica victimei susține că fostul soț al mamei sale este criminalul care i-a curmat viața

A.P. este suspectat de autorități de o nouă crimă, în urma acuzațiilor fetei victimei, care susține că el este cel care a omorât-o pe mama sa. Individul a fost condamnat în trecut pentru crimă, însă a fost pus în libertate după trei ani datorită bunei purtări de care a dat dovadă.

A.P. este acuzat că a tăiat gâtul fostei sale partenere de viață, după care a luat victima și a pus-o pe bancheta din spate a unui autoturism, cu care s-a deplasat la câțiva zeci de km depărtare, din Reichenau spre Stuttgart.

Pe data de 14 iulie, pe autostrada care face legătura între cele două orașe, autoritățile au oprit un autoturism care se potrivește descrierii. Potrivit informațiilor din presa internațională, bărbatul prezenta și el o plagă la gât, iar din cauza acesteia nu a putut vorbi. Acuzatul s-ar fi tăiat singur la gât, după ce și-a omorât fosta nevastă.

Rudele familiei susțin că A.P. este cel care a comis crima.

Ce a scris presa internațională despre cazul criminalului român

Pe 15 iulie 2021, presa locală din Germania a relatat că, pe Autostrada A81, agenții de poliție au oprit un autoturism în care se afla cadavrul unei femei de 49 de ani și că șoferul prezenta gâtul secționat.

„Un bărbat de 46 de ani și-a ucis fosta iubită pe insula Reichenau de pe lacul Konstanz și s-a rănit critic în timp ce fugea.

Potrivit anchetei, el a dus corpul femeii de 49 de ani pe bancheta din spate a unei mașini, pe Autostrada 81. După cum Poliția și procurorii au fost anunțați, anchetatorii au descoperit mașina la scurt timp după intersecția Engen (districtul Konstanz). Suspectul se rănise atât de grav încât nu mai putea fi abordat.

El a fost dus la un spital cu un elicopter de salvare”, a relatat publicația „Stuttgarter Zeitung”.

Criminalul l-a îndemnat pe copilul victimei să privească balta de sânge. „El este cel care a ucis-o pe mama mea”

Fiica victimei mai spune că, după ce a ucis-o pe fosta sa soție, A.P. i-a trimis un mesaj fiului acesteia și l-a chemat să privească balta de sânge pe care a lăsat-o în curte.

„Fratele meu s-a trezit și a mers țintă în curte, unde a văzut balta de sânge. Mătușa mea a povestit că nu s-a auzit vreun strigăt de ajutor sau altceva.

Mai apoi, am înțeles că el, după ce i-a tăiat gâtul mamei mele, a urcat-o în mașină și a plecat pe autostradă, către Stuttgart. A fost oprit de Poliție, iar, când l-au tras pe dreapta, agenții au constatat că s-a tăiat și el la gât. A fost luat cu un elicopter și dus la spital, unde a fost pus sub comă indusă.

Am înțeles de la Consulat că, acum, A.P. e în afara oricărui pericol, dar că nu poate vorbi, din cauza tăieturii la gât. El este cel care a ucis-o pe mama mea”, a relatat fiica victimei pentru BZI.ro.