Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis tremură! Părinții președintelui trăiesc un coșmar în Germania. Imagini cu ciclonul Bernd
Iohannis tremură! Părinții președintelui trăiesc un coșmar în Germania. Imagini cu ciclonul Bernd

Iohannis tremură! Părinții președintelui trăiesc un coșmar în Germania. Imagini cu ciclonul Bernd

Părinții președintelui Klaus Iohannis locuiesc într-un oraș din landul Bavaria, printre cele afectate de ploile torențiale și inundațiile din ultimele ore.

Ciclonul „Bernd” a făcut ravagii, începând de miercuri, provocând alunecări de teren, inundarea orașelor, blocarea circulației rutiere și feroviare în anumite zone din Germania. Ploile torențiale neîntrerupte au afectat mai ales landurile Renania de Nord-Vestfalia și Renania Palatinat, dar și Baden-Württemberg, Saxonia și Bavaria. Autoritățile se așteaptă la creșterea nivelului râurilor și fluviilor și la inundații în zilele următoare.

Părinții președintelui Klaus Iohannis, sași transilvăneni, s-au mutat, din anul 1992, în orașul Würzburg, în Bavaria. Presa locală relatează că orașul și zonele periferice au fost afectate de inundații, după o furtună cu ploi torențiale și grindină.

Apa a ajuns pe străzi și în beciurile din oraș, dar și pe câmpurile de la marginea orașului, provocând îngrijorarea autorităților care s-au pregătit să intervină de urgență, după cum relatează site-ul de știri Br24.de.

Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis

 Mesaj de solidaritate din partea președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier. Informația a fost prezentată de Administraţia Prezidenţială.

„Am aflat cu tristeţe despre inundaţiile catastrofale care au provocat pagube uriaşe în vestul Germaniei în ultimele zile, soldate cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, sute de persoane dispărute sau rănite, precum şi importante pagube materiale”, se arată în mesajul şefului statului.

Preşedintele Iohannis a exprimat „solidaritatea şi compasiunea deplină a României şi a românilor cu Germania şi încrederea în puterea de refacere a comunităţilor greu lovite”.

„În aceste momente de grea încercare pentru poporul german, doresc să adresez, în numele meu şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică şi recuperare uşoară celor afectaţi. Exprim, pe această cale, solidaritatea şi compasiunea deplină a României şi a românilor cu Germania şi încrederea în puterea de refacere a comunităţilor greu lovite”, se mai arată în mesajul Preşedintelui României.

 Ploile torențiale au făcut peste 100 de victime în Germania

Ploile torenţiale şi inundaţiile au mai multe ţări europene și în special Germania unde au provocat o catastrofă fără precedent în ultimele două decenii, potrivit AFP. Bilanțul victimelor omenești a ajuns la 103 persoane, în vreme ce aproximativ 1.300 de persoane sunt date dispărute și căutate de autorități.

Cel puțin 200.000 de persoane au rămas fără curent electric în landurile Renania de Nord-Vestfalia și Renania Palatinat. În orașul Leverkusen din apropiere de Köln, un spital întreg a fost evacuat în urma problemelor grave cauzate de lipsa curentului. 468 de pacienți au fost afectați de această măsură.

sursa foto: Br24.de

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: