Craiova a dat lovitura pe turism cu Târgul de Crăciun. La București s-au aprins răzleț, câteva luminițe

Craiova a dat lovitura pe turism cu Târgul de Crăciun. La București s-au aprins răzleț, câteva luminițe Sursa foto: Dreamstime.com

Craiova a rămas fără nicio cameră disponibilă de cazare în această perioadă. Anunțul a fost făcut de primarul Lia Olguța Vasilescu, care spune că târgul de Crăciun îi aduce pe români în Bănie.

În minivacanța de 1 decembrie niciun loc de cazare nu mai este disponibil în Craiova, a spus primarul orașului. Se pare că marea atracție pentru turiști este târgul de Crăciun, mândria craiovenilor. Cert este că nici măcar AIRBNB nu mai există de închiriat în Bănie. Ba mai mult, unii dintre craioveni și-au scos la bătaie și locuințele proprii pentru turiști.

De altfel, din perspectiva rezervărilor, lucrurile stau bine pentru HORECA și în perioada următoare. Astfel că în următorul week-end din decembrie, 99% dintre proprietățile disponibile au fost deja închiriate. Au mai rămas câteva la privați, dar și acestea par să se dea ca pâinea caldă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și în week-endul premergător Crăciunului s-au făcut deja rezervări în proporție de 96%, ceea ce înseamnă că locuitorii orașului vor avea de câștigat financiar. Doar de Crăciun, Craiova pare să fie mai aerisită, însă mai este timp pentru rezervări până atunci,

Craiova, luminată, Bucureștiul, în beznă în preajma sărbătorilor

La polul opus de Craiova, Capitala nu pare să își fi pus straiele de sărbătoare. Câteva luminițe au fost așezate pe calea Victoriei, dar decorul e foarte departe de unul de poveste. Târgul de Crăciun urmează să se deschidă, dar nu pare să se transforme într-o atracție. De altfel în ultimii ani, de când este Nicușor Dan primar, lucrurile nu au fost tocmai strălucitoare de sărbători.

Au înclinat mai degrabă către un peisaj dezolant, decât unul plin de lumină și bucurie. Pare-se că nici anul asta nu va fi cu mult diferit. În țară însă, Brașovul, Sibiul, sunt așteptate să se împodobească cu straie de Crăciun.

Cert este că peste hotare majoritatea capitalelor europene s-au transformat în locații de poveste. Roma are deja târgul de Crăciun deschis. Viena, care are tradiție legat de împodobit, este absolut luminată în această perioadă a anului.

Iar la New York, celebru brad din Rockefeller Center a fost deja aprins de mai bine de o săptămână.