"E un moment într-adevăr impresionant, nu doar pentru noi cei de la Realitatea, ci şi pentru telespectatorii noştri de-a lungul celor 15 ani. Ei merită mulţumiri pentru fidelitate, mulţumiri pentru atenţie, mulţumiri pentru faptul că au ales o televiziune care, chiar dacă nu a fost tot timpul echidistantă, a fost tot timpul independentă. Ceea ce e mare lucru. În momentul acesta, mulţumesc şi colegilor actuali şi foştilor colegi. Sunt foarte mulţi, cred că mai mult de o mie de oameni. Meseriaşi din mass-media s-au perindat de-a lungul celor 15 ani pe la Realitatea TV", a declarat Cozmin Guşă.

Gușă a precizat și numele celor care au marcat istoria televiziunii pe care o conduce.

"Ce este interesant este o poveste pe scurt a Realităţii pe care nu am mai spus-o niciodată. În urmă cu mai mult de 15 ani, venea la mine în birou un domn curajos, alături de un prieten comun, care, ţinând cont de experienţa mea din mass-media şi de experienţa americană, mă întreba dacă ar fi viabil un proiect de televiziune de ştiri în România. Lucru surprinzător, dar îmbucurător, mai ales că nu exista aşa ceva în acel moment. Cu entuziasm, i-am răspuns că ar fi extraordinar, dar că îl va costa mult la început, însă se va bucura de sprijinul meu şi al altora care apreciază aşa ceva. Omul se numea Silviu Prigoană care este acţionarul fondator al Realităţii TV, care merită recunoaştere şi mulţumiri. Sigur, după Silviu Prigoană, la fel, recunoaştere şi mulţumiri merită şi Sorin Ovidiu Vîntu, care a avut o epocă lungă ca acţionar al Realităţii, merită şi Elan Schwartzenberg, care a avut o epocă mai scurtă şi, sigur, merităm şi noi, eu şi partenerul meu, Maricel Păcuraru, care de vreo 4-5 ani de zile încercăm să avem grijă de această instituţie media. Sunt câteva nume la nivelul oamenilor importanţi din mass-media care merită menţionate, oameni care au condus editorial Realitatea TV. De la Ion Cristoiu, în primele momente, apoi Dan Andronic care a urmat după Ion Cristoiu şi în acea vreme şi-a început emisiunea şi Robert Turcescu. Apoi Sergiu Toader care astăzi este undeva prin Noua Zeelandă, dar care a fost o vreme îndelungată directorul editorial al Realităţii, care a şi coordonat proiectul din Moldova, puiul Realităţii de la Chişinău, Publika TV. Şi până astăzi, când director este Edi Pastia. Toţi aceşti oameni şi mulţi alţii merită felicitaţi, oameni importanţi din mass-media care sunt astăzi la alte trusturi", a subliniat consultatul politic.

Totodată, Cozmin Gușă a mai vorbit și despre rolul decisiv pe care l-a avut Realitatea TV în istoria politică a României din ultimii 15 ani.

”"La nivel politic, Realitatea TV şi-a făcut treaba. Nu a fost echidistantă, dar a fost independentă, ceea ce a însemnat mult. Nu pot să nominalizez câştigători, decât la nivelul electoratului care se răscoală din când în când, electoratul proaspăt, electoratul inteligent. Deşi, dacă stau să mă gândesc bine, cel puţin 3 câştigători ai alegerilor din România, domnul Băsescu în 2004, domnul Geoană în 2009 şi domnul Iohannis în 2014, au de ce să mulţumescă Realităţii TV care a rezistat presiunilor din presa ostilă. Domnii Băsescu şi Iohannis definitiv, domnul Geoană doar în România pentru că nu a reuşit să învingă în străinătate, diaspora nu se răsculase încă. Sunt şi oameni politici care au marcat destinul României şi care au beneficiat de servicii premium, speciale, ale Realităţii TV şi ale oamenilor care au reuşit să facă din Realitatea o zonă de tipul "agenda setting", adică "ce se dă la Realitatea, aia e". În sensul că lumea are încredere în ceea ce se discută şi în ceea ce se emite la Realitatea TV. E un moment foarte important. Eu sunt şi bucuros şi emoţionat şi îi felicit pe toţi deopotrivă, telespectatori şi colegi", a conchis consultantul politic.