Evenimentul Zilei > Actualitate > Nici pandemia nu le stă în cale. Turiștii au luat cu asalt Poiana Brașov. Cozi kilometrice
Nici pandemia nu le stă în cale. Turiștii au luat cu asalt Poiana Brașov. Cozi kilometrice

Nici pandemia nu le stă în cale. Turiștii au luat cu asalt Poiana Brașov. Cozi kilometrice

Cu toate că ne află în valul al III-lea al pandemiei, turiștii par să ne se teamă de nimic, formând cozi uriașe pe pârtiile din Poiana Brașov.

În acest weekend, turiștii au format cozi uriașe pe pârtiile din Poiana Brașov, în contextul în care România a intrat în al treilea val al pandemiei.

Având în vedere faptul că în ultimele zile în Brașov a nins destul de mult, turiștii și-au dorit să profite din plin de stratul generos de zăpadă care s-a depus. Astfel, începând de dimineață și până la orele prânzului, pârtiile s-au umplut aproape complet, formându-se cozi interminabile la cabinele de bilete și la telegondolă.

„Oamenii au asaltat efectiv pârtiile și telegondola. Vorbim de un număr de aproximativ 1.000 de persoane care s-au așezat la coadă la telegondolă la primele ore ale dimineții. Turiștii așteaptă răbdători și vor să se bucure de această cădere masivă de zăpadă în Poiană, pentru că de mai bine de 10 ani, spun specialiștii, nu s-a mai întâmplat ca în mai puțin de 12-48 de ore să cadă o zăpadă atât de mare.  Oamenii nu se tem de coronavirus, de ce înseamnă aglomerarea în spații deschise”, a spus corespondentul Antena 3 Ovidiu Stan.

Turiștii au format cozi uriașe pe pârtiile din Poiana Brașov. Municipiul Brașov, în scenariu roșu

În urmă cu două săptămâni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis caa municipiul să rămână în scenariul roșu. Astfel, vor rămâne deschise creşele şi grădiniţele, iar la şcoală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase şcoala urmând a se desfăşura integral online.

Instituţiile de cultură, cinematografele, restaurantele şi cafenelele, sălile de jocuri de noroc rămân închise, a informat Primăria Braşov.

Bilanț COVID-19 România, 20 martie

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 892.848 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

803.226 de pacienți au fost declarați vindecați

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.096 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.