Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie pe o pârtie din Poiana Brașov. Un schior a murit. Cum s-a întâmplat nenorocirea. FOTO
Tragedie pe o pârtie din Poiana Brașov. Un schior a murit. Cum s-a întâmplat nenorocirea. FOTO

Tragedie pe o pârtie din Poiana Brașov. Un schior a murit. Cum s-a întâmplat nenorocirea. FOTO

Tragedie pe o pârtie din Poiana Brașov. Un schior a murit. Manevrele de resuscitare au durat mai mult de o oră dar, din păcate, totul a fost în zadar.
Tragedie pe o pârtie din Poiana Brașov. Un schior a murit. Incidentul s-a petrecut pe pârtia Drumul Roșu, tânărul a  suferit o criză de epilepsie.
Turistul, în vârstă de 36 de ani a fost găsită, marţi, pe pârtia Drumul Roşu din Poiana Braşov în stop cardio-respirator. Acesta făcuse o criză de epilepsie. Manevrele de resuscitare efectuate de salvatori timp de mai bine de o oră au rămas fără răspuns. Este anunţul făcut de Salvamont Braşov.
Ar putea fi o imagine cu pantă de schi

Tragedie pe o pârtie din Poiana Brașov. Un schior a murit. Cum s-a întâmplat nenorocirea

Schior resuscitat pe partie. „În jurul orei 11, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost anunțat, cu privire la un turist mort. Acesta a suferit o criză de epilepsie în timp ce schia pe pârtia Drumul Roșu.
Echipa de prim răspuns ajunsă la locul solicitării a găsit o persoană de 36 de ani, în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs, făcute de monitorii de schi. Salvamontiştii au preluat cazul şi au cerut sprijin medical avansat. Câţiva turişti, medici, ne-au oferit sprijinul, până când echipajele SAJ şi SMURD, medicalizate, au fost aduse la locul incidentului.
S-au continuat manevre de resuscitare, neîntrerupt, timp de peste o oră, din păcate fără rezultate”, se arată în comunicatul postat de Salvamont Braşov pe social media.

Salvamontiştii au mulţumit celor care au sărit în ajutor

Salvamontiştii braşoveni au apreciat, totodată, sprijinul acordat în acest caz de monitorii de schi, pentru felul în care au reacţionat şi promptitudinea cu care au început manevrele de resuscitare, dar şi pentru modul în care au balizat zona.
„Mulţumiri tuturor celor implicati, in special monitorilor, pentru felul in care au reactionat si promptitudinea cu care au inceput manevrele de resuscitare, dar si pentru modul in care au balizat zona si pentru sprijinul neconditionat pe care ni l-au acordat”, se mai arată în comunicatul postat pe contul oficial al Salvamont Braşov.