Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Veste excelentă: SUA autorizează tratamentul administrat lui Trump
Covid-19. Veste excelentă: SUA autorizează tratamentul administrat lui Trump

Covid-19. Veste excelentă: SUA autorizează tratamentul administrat lui Trump

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern, dar pacienţii ar putea fi nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului.

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-Covid-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals.

Este vorba de un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece, informează Reuters.

Cocktailul celor doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab, poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor uşoare până la moderate ale Covid-19 la pacienţi cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a se transforma în cazuri severe, scrie Agerpres.

Acest cocktail nu poate fi utilizat la pacienţi cu Covid-19 care sunt spitalizaţi sau care au nevoie de oxigen, potrivit dpa.

Administraţia Americană pentru Medicamente  a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi ne-spitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de Covid-19.

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii”, a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Potrivit New York Times, Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul.

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern, dar pacienţii ar putea fi nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului, se arată într-un comunicat al Regeneron Pharmaceuticals.

Acțiunile Regeneron au crescut imediat după ce Casa Albă a făcut anunțul despre diagnosticul lui Trump şi tratamentul pe care l-a luat în lupta cu Covid-19.

Directorii de la Regeneron au anunţat că au vândut acțiuni de peste un milion de dolari imediat după ce președintele Trump a anunțat că a luat medicamentul respectiv.

SUA au semnat acorduri şi cu companiile AstraZeneca şi Regeneron Pharmaceuticals pentru terapile lor cu anticorpi, în cadrul programului Operation Warp Speed al administraţiei Trump.

Acordul cu Regeneron acoperă costul producţiei, în timp ce acordul cu AstraZeneca include susţinerea fabricării tratamentului.