Costumul Omului de oţel, purtat de actorul american Robert Downey Jr. în primul film al francizei de succes, care îl are ca protagonist pe Iron Man, a dispărut din depozitul în care era stocat, a anunţat poliţia din Los Angeles, transmite AFP.

Lansat pe marile cearne în 2008, filmul a avut un succes uriaş, Iron Man devenind repede unul dintre cele mai îndrăgite personaje din filmografia de gen. Marţi, poliţia din LA a fost contactată în legătură cu dispariţia echipamentului de către proprietarii depozitului din Pacoima, o suburbie a oraşului Los Angeles, în care era ţinut costumul respectiv.

Denunţătorii furtului şi-au exprimat convingerea că armura purtată de personajul Tony Stark, miliardarul care se transformă într-un justiţiar echipat din cap până în picioare în oţel, a fost subtilizată în perioada februarie – 25 aprilie. Deşi sunt concentraţi asupra circumstanţelor în care s-a produs furtul, pe care-l consideră prioritate, poliţiştii nu au nici un fir de natură să-I ducă în direcţia identificării autorului neobisnuitului furt.

Costumul este evaluat la 325.000 de dolari.

Primul film "Iron Man", adaptat după benzile desenate marca Marvel, a generat încasări de 585 de milioane de dolari la nivel mondial, iar saga cu supereroi "Avengers", în care Tony Stark este unul dintre personajele principale, a obţinut miliarde de dolari în box office-ul global.