Evenimentul Zilei > Actualitate > Costin Mărculescu și legătura cu moartea sopranei. Cadavrele lor nu aveau…
Costin Mărculescu și legătura cu moartea sopranei. Cadavrele lor nu aveau…

Costin Mărculescu și legătura cu moartea sopranei. Cadavrele lor nu aveau…

Modul în care Adriana Mesteș a fost găsită moartă aduce aminte și de cazul lui Costin Mărculescu. Care este legătura între cele două nume grele ale României?

Cea care locuia la adresa unde a fost chemată echipa de intervenție era Adriana Constanța Mesteș, în vârstă de 64 de ani. Cei care au solicitat ajutorul prin 112, în seara zilei de miercuri, 26 august, au fost vecinii artistei, alertați de niște apropiați ai Adrianei Mesteș, dar și de faptul că nici ei nu o mai văzuseră de câteva zile ieșind din casă.

Pompierii au spart ușa și au găsit-o pe soprană moartă. Niciun semn de efracție, niciun semn de violență vizibil nu a fost văzut la prima constatare.

Cadavrul a fost ridicat de mașina Institutului Național Medico-Legal, urmând ca în cursul zilei de joi să aibă loc autopsia cadavrului pentru stabilirea cauzei morții.

Se pare că vecinii artistei au sunat la 112 pentru a semnala faptul că soprana Adriana Mesteș nu răspunde la ușă după ce venise cineva în vizită la ea. Pe 26 august se sărbătorește Sfântul Adrian și, pentru că artista nu a răspuns la telefon nimănui care a vrut să o felicite de onomastica ei, a venit să o caute acasă. Din apartament ieșea un miros înțepător, iar vecinii și-au amintit că nu au mai văzut-o de cel puțin 3 zile.

Adriana Mesteș fusese activă pe contul ei de Facebook cu șase zile în urmă, atunci când făcuse ultima postare. Ea postase un clip video cu păsări de tot felul, pesemne că era iubitoare de vietăți.

„Bucuria de a-ți trăi viața cu înțelepciune …O calitate care nouă ne aparține tot mai puțin … …” a menționat soprana, în ultima sa postare, conform Retetesivedete.


De asemenea, moartea sopranei Constanța Adriana Mesteș le amintește oamenilor de soarta lui Costin Mărculescu. Aceștia au fost găsiți decedați după mai multe zile, iar la fel ca în cazul Adrianei Mesteș, nu prezentau urme de agresiuni pe corp.

Potrivit raportului preliminar de la INML, Costin Mărculescu a suferit un stop cardio-respirator acut și a fost găsit mort în apartamentul în care locuia singur, în noaptea de 10 spre 11 iunie. Prietenii au fost cei caare au alertat autoritățile, după ce o vecină i-a anunțat că s-a spart o țeavă în locuința sa, de la etajul 8, și a inundat mai multe apartamente.

„Pur şi simplu apropriaţii m-au informat că a fost găsit mort în cadă şi, fiind prieteni de ani de zile şi vorbind ultima dată în urmă cu câteva zile, locuind şi în apropriere am zis să vin să văd ce se întâmplă. Se ştie faptul că era depresiv în ultima perioadă, nu este o surpriză sau un lucru necunoscut, fiindcă s-au derulat tot felul de întâmplări neplăcute în ultimii ani pe partea de cariera, ca să spun aşa. Costin era un om deosebit, era un om extrem de sufletist, un om care întodeauna ştia să fie alături de prieteni. Pe data de 29 iunie, urma să publice o carte, «Bombă cu fitil aprins» şi ştiu că îşi dorea foarte mult acest lucru”, a precizt o prietenă de-ale lui Costin Mărculescu la momentul respectiv.