Evenimentul Zilei > Sport > Cosmin Olăroiu ar putea deveni selecționer. Românul, favorit să-i ia locul unui antrenor legendar
Cosmin Olăroiu ar putea deveni selecționer. Românul, favorit să-i ia locul unui antrenor legendar

Cosmin Olăroiu ar putea deveni selecționer. Românul, favorit să-i ia locul unui antrenor legendar

Cosmin Olăroiu (50 de ani) are șanse să preia banca tehnică a naționalei Chinei, țară în care pregătește formația Jiangsu Suning.

Celebrul antrenor italian Marcelo Lippi (71 de ani) a demisionat a doua oară în acest an de la reprezentativa Chinei. De această dată, imediat după ce China a pierdut în fața Siriei, scor 1-2, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. „Ştiu că am un salariu foarte mare, ştiu că eu trebuie să-mi asum toate aceste rezultate, dar, începând de acum, nu voi mai fi selecţionerul Chinei. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru tot ce s-a întâmplat!”, a declarat Lippi, după meciul cu Siria.

Presa din China a anunțat câte nume de antrenori potriviți pentru naționala asiatică, iar Cosmin Olăroiu este unul dintre ei. Astfel, „Oli” ar șansa de-a fi numit selecționer pentru a doua oară în carieră, după aventura scurtă de la cârma Arabiei Saudite, în periada 2014-2015. În prezent, este unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din China, iar pe Jiangsu Suning a antrenează din martie 2018.