Evenimentul Zilei > Actualitate > Coșmarul continuă pentru locatarii din blocul groazei din Satu Mare. Amenințați și terorizați
Coșmarul continuă pentru locatarii din blocul groazei din Satu Mare. Amenințați și terorizați

Coșmarul continuă pentru locatarii din blocul groazei din Satu Mare. Amenințați și terorizați

După nenorocirea care s-a abătut, în data de 27 noiembrie, asupra locatarilor dintr-un bloc din Satu Mare, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu puternic, acum, în prag de sărbători, aceştia trăiesc un adevărat coşmar.

După nenorocirea care s-a abătut, în data de 27 noiembrie, asupra locatarilor dintr-un bloc din Satu Mare, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu puternic, acum, în prag de sărbători, aceştia trăiesc un adevărat coşmar.

Zeci de locatari ai blocului se plâng autorităţilor că bărbatul care locuia în garsoniera unde a avut loc explozia îi ameninţă făcându-le zile negre.

Tânărul este unul dintre răniţii ce a ajuns la spital după explozie, iar oamenii spun că inclusiv din spital le-au transmis amenințări fiindcă au avut curajul să vorbească despre el.

O persoană, ce a dorit să rămână sub protecția anonimatului pentru siguranța ei și a familiei sale, a povestit  calvarul prin care trec de când tânărul s-a întors acasă.

„A venit în vizită, mai au de reparat la locuință. Se lucrează non-stop. A vorbit cu câțiva vecini, a amenințat pe toată lumea ce a avut curajul să vorbească urât la adresa lui, că o să plătim. Și din spital ne-a amenințat. Am mai avut certuri cu el,  am chemat Poliția, dar în zadar. Întregului bloc îi este frică. Toți dubioșii din Micro 14 vin în vizită. Trăim o adevărată teroare. Nu avem curajul să ne lăsăm copiii singuri în casă”, a spus locuitorul.

Disperați, oamenii au apelat și la ajutorul Poliției, dar, spun ei, a fost în zadar.

„Am fost la Poliție mai mulți locatari. Am depus plângere. Au spus că până la terminarea procesului nu prea au ce să îi facă chiar dacă nu este casa lui și nu are nici măcar flotant. Eventual o să îl amendeze cu 80 lei. Noi nu vrem să îl mai vedem pe individul ăsta. Unde să mai mergem, să aibă respectivul interdicție să se mai apropie aici?”, a mai declarat locuitorul.

Locuitorii spun că tânărul ar fi vrut să își pună capăt zilelor, astfel ajungând să distrugă un bloc întreg.

„Au avut convector, l-au luat jos și în loc de dop au pus o bâtă. Alții vorbesc că a vrut să se sinucidă împreună cu iubita. Noi nu știm ce să mai credem. Suntem terorizați în propriile locuințe”, a mai spus persoana ce a dorit să rămână sub anonimat.

Locatarii spun că tânărul își obliga iubita să se prostitueze: „În ultimele 4 zile i-a spus că ai să vezi că vom muri împreună”, a spus unul dintre locatari

Tânără de 22 de ani a suferit arsuri de gradele doi şi trei în urma exploziei. Sora ei spune că a reuşit să vorbească cu ea la spital, şi a aflat tot coşmarul prin care trecea în ultima vreme.

Sora tinerei internate în Bucureşti cu arsuri grave a povestit că fata trăia un coşmar: era sechestrată de iubitul ei care o obliga să se prostitueze.

Iubitul ei, care şi el a ajuns la spitalul de arşi din Timişoara, rănit în deflagraţie, i-ar fi interzis să mai iasă din casă şi ar fi supus-o unor chinuri cumplite.

Andreea Bota sora tinerei:„Ea era închisă în apartament, o obliga să se prostitueze şi i-a interzis să ia legătura cu oricine, el respectivul, îi aducea clienţi pentru a se prostitua. În ultimele 4 zile i-a spus că ai să vezi că vom muri împreună.”

Fata arsă în explozie era bătută şi în casa lor zilnic veneau mulţi bărbaţi.

Sora fetei susţine că tânăra nu a avut putere să se apere şi să iasă din această relaţie toxică.

Sora tinerei: „O constrângea, bătea încontinuu, o urmărea prin scările blocurilor, au auzit şi vecinii. A intrat peste vecini care i-au atras atenţia ca să nu o mai bată, cu cuţitul şi i-au ameninţat cu moartea. Ea i-a zis că nu vrea să continue, că vrea să încheie şi atunci el a zis că nu se poate şi şi-a scos o ţigară şi atunci s-a produs deflagraţia.”

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, din primele cercetări reiese faptul că explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze.

,,Cauza probabilă de producere a deflagrației a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinței, iar sursa de aprindere: flacără deschisă”, transmite ISU Satu Mare, potrivit portalsm.ro