În acest sens, Călin Popescu Tăriceanu susţine, printr-o postare pe Facebook, că ministrul este într-un evident conflict de interese:

„DL CÎȚU Jr ȘI FAMIGLIA

Dl Cîțu Jr îi acuză pe toți cei care îi semnalează că este într-un conflict de interese, mare cât terenul pe care vrea să-l dea părinților lui, de faptul că stau în calea fericirii poporului și îi sabotează acțiunile economice majore pe care el le-ar întreprinde dacă ar fi lăsat.

În fapt, dl Cîțu Jr face ce știe acest guvern să facă mai bine: propagandă și agitație politică. În spatele lor “noii liberali” = îmbogățiții coronavirusului își umplu buzunarele din contracte cu dedicație sau din retrocedări dubioase. Cred că spectrul plecării de la guvernare a început să-i bântuie și atunci pârjolesc totul.

Citiți în acest articol noi dovezi care arată fără putință de tăgadă că dl Cîțu Jr este într-un evident conflict de interese fiind beneficiarul de fapt al terenului în valoare de 10 milioane de euro pe care părinții lui îl vor lua prin complicitatea ministerului pe care dl Cîțu Jr îl mai conduce!

Și cum guvernarea se apropie de sfârșit și nervozitatea e mare”, a scris Tăriceanu.

Cîțu, luat în vizor de Orban. Premierul a dispus verificări

Premierul l-a pus sub lupă pe Cîțu și a cerut verificări în cazul ministrului Finanțelor, după ce acesta a fost acuzat că a desființat un departament care se judecă cu părinții săi.

Dezvăluirea a fost făcută de Virgil Guran, consilier al premierului pe probleme de ordine publică. Acesta a declarat sâmbătă, la Antena 3, că Ludovic Orban a dispus verificarea acuzaţiilor care i se aduc ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Mai mulți angajați l-au acuzat pe ministru că ar fi propus desființarea Direcției Generale Juridice, pentru a-i îndepărta conducerea, în încercarea de a evita un proces cu tatăl său, în legătură cu un teren aflat la marginea lacului Vidra, în apropierea pârtiei Voineasa. Terenul are o suprafață de 50 de hectare și ar fi fost retrocedat familiei Cîţu. Valoarea acestuia ar fi 12 milioane de euro, conform informațiilor făcute publice de contestatari.

Retrocedarea a ajuns în instanță, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de ministerul condus de Cîţu. Propunerea de desființare a Direcției a fost lansată în cadrul proiectului de reorganizare a Ministerului Finanțelor Publice, prin HG 380 din 2020. ”Da (n.r. – am discutat cu Ludovic Orban). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi.

Deci premierul nu cunoaşte situaţia. Trebuie să se informeze. A fost reacţia normala, că va verifica să vadă ce se va întâmplă. Orice trebuie verificat, lămurit, daca este real sau nu. Noi avem aceasta politică foarte clară, să verificam si o sa va prezentam concluzia”, a precizat Virgil Guran, întrebat dacă a fost discutată situaţia lui Florin Cîţu.

Angajații mai acuză că ministrul Cițu a solicitat dosarul părinților săi și nu l-a mai restituit de la sfârșitul lunii ianuarie. ”Cîțu este în proces cu statul român. De fapt, părinții săi, Vasile și Elena Cîțu. Adică rude de gradul întâi. În acest proces, statul român poate fi reprezentat și ar trebui să fie reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice. Din această simplă ecuație rezultă faptul ca ministrul de finanțe se judecă cu el însuși, într-un fel, adică persoana Florin Cîțu (familia) se judecă cu ministrul de finanțe Florin Cîțu.

Sesizăm un prim aspect și anume conflictul de interese. Premierul Ludovic Orban a primit din partea noastră o sesizare privitoare la această întrebare: poate Florin Cîțu să ocupe funcția de ministru de finanțe atâta timp cât în particular rudele sale de gradul I sunt în proces cu acest minister?

Un al doilea aspect este încercarea familiei Cîțu de a intra în posesia unui teren de 50 ha în muntele Puru, pădure de brad, situat la aproximativ un km de Domeniul Schiabil Schi Resort Transalpina. Terenul face parte din domeniul public al statului și valorează 12 milioane de euro. Suma merită tot efortul, nu este așa, domnule ministru de finanțe? Toată inventarierea domeniului public al statului este făcută de către Ministerul Finanțelor Publice pe care domnul Cîțu îl conduce.

Domnule Cîțu, așteptăm răspunsul la sesizarea noastră cu privire la întrebarea: știți ce prevede legea 213/17.11.2013 art. 12? Pe scurt, legea citată spune că Ministerul Finanțelor Publice reprezintă statul în procesele referitoare la dreptul de proprietate asupra bunurilor publice”, scrie The Solomon Effect pe Facebook.