Coșmar în Capitală. Un bărbat a atacat mai mulți călători dintr-un tren cu un cuțit. A vrut să-i ardă de vii

Coșmar în Capitală. Un bărbat a atacat mai mulți călători dintr-un tren cu un cuțit. A vrut să-i ardă de vii

Au fost scene horror, duminică, într-un tren din Tokyo, după ce un bărbat a atacat mai multe persoane cu un cuțit, apoi a vrut să dea foc folosind o substanță.

Momente de panică totală în capitala Japoniei, Tokyo. Un bărbat înarmat cu un cuțit a început să atace, într-o garnitură de tren, la întâmplare, în stânga și în dreapta și a rănit 15 persoane. Conform presei din „Țara Soarelui Răsare”, atacatorul ar fi aruncat și cu o substanță inflamabilă asupra unor călători, apoi a încercat să le dea foc. Bărbatul a fost arestat de poliție, în timp ce călătorii panicați au părăsit garnitura pe ferestre.

Atac într-un tren din capitala Japoniei, Tokyo. Un bărbat a lovit cu un cuțit și a vrut să le dea foc călătorilor cu o substanță necunoscută

Bărbatul a turnat un lichid despre care încă nu se cunosc amănunte, la bordul trenului, şi a dat foc, potrivit mai multor media, după cum anunță canalul televiziunii publice NHK şi agenţia Kyodo. Un videoclip care circulă pe Twitter arată pasageri evacuaţi prin ferestrele trenului imobilizat într-o gară din vestul capitalei.

Atacul a avut loc în jurul orei 20.00 locale (11.00 GMT), potrivit siteului companiei feroviere. În Japonia au avut loc, duminică, alegeri parlamentare. Unele surse media vorbesc despre 15 persoane care s-au ales cu răni în urma acestui episod nefericit, în timp ce altele menționează opt persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au mai fost două episoade asemănătoare în acest an

Astfel de atacuri se petrec foarte rar în Japonia, o țară în care legile ce vizează armele de foc sunt extremde dure. Chiar și așa, în luna august a acestui an alte două atacuri au avut loc în transportul public din Tokyo. La începutul lunii august, în timp ce la Tokyo se desfășurau Jocurile Olimpice de Vară, un atac cu cuţitul asupra unui alt tren de navetişti a făcut zece răniţi.

După acest episod, la data de 24 august, două persoane au suferit arsuri cu acid sulfuric într-o staţie de metrou din capitala țării. În ambele cazuri, suspecţii, japonezi, au fost arestaţi la scurt timp.

https://www.youtube.com/watch?v=FhYHxTQ9ZfA