Evenimentul Zilei > Sport > COȘMARUL celui mai FAIMOS CICLIST este aproape de FINAL. S-a ÎNȚELES cu autoritățile! Ce sumă FABULOASĂ trebuie să plătească
COȘMARUL celui mai FAIMOS CICLIST este aproape de FINAL. S-a ÎNȚELES cu autoritățile! Ce sumă FABULOASĂ trebuie să plătească

COȘMARUL celui mai FAIMOS CICLIST este aproape de FINAL. S-a ÎNȚELES cu autoritățile! Ce sumă FABULOASĂ trebuie să plătească

Ciclistul Lance Armstrong a fost de acord, joi, să plătească cinci milioane de dolari, ca parte din înțelegerea încheiată cu guvernul Statelor Unite. În cadrul procesului, reprezentanții autorității statale susținuseră că Armstrong fraudase Serviciul Poștal al SUA (USPS), care i-a sponsorizat echipa.

Guvernul SUA susține că Armstrong, prin folosirea de substanțe care cresc performanța atletică („performance-enhancing drugs” – PEDs) în drumul său spre victoriile-record de la Tour de France, a furat bani de la USPS. Cele două părți au ajuns, într-un final, la o înțelegere, anunță Departamentul de Justiție, potrivit CNN.

Acesta urmează să fie finalul unui proces lung și anevoios, în care lui Armstrong i se imputa faptul că a fraudat Serviciul Poștal cu milioane de dolari, prin contractul de sponsorizare.

Ciclistul a pierdut, în 2012, toate cele șapte titluri câștigate la Tour de France, după o anchetă derulată  de Agenția Antidoping din SUA. OFicialii americani au scos la iveală faptul că Lance Armstrong a folosit substanțe interzise, pe parcursul turneelor care i-au adus recordul mondial, între sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000.

Armstrong a recunoscut, în 2013, că a folosit substanțe care cresc performanța sportivă, între 1999 și 2005, după ani întregi în care a negat acuzațiile. În acest interval, USPS l-a sponsorizat pentru șase din cei șapte ani.

„Nimeni nu este mai presus de lege. Un competitor care folosește, în mod intenționat, PEDs își înșală nu numai fanii și pe ceilalți concurenți, dar și sponsorii, care fac competiția sportivă să fie posibilă. Această înțelegere demonstrează că aceia care înșală guvernul vor fi trași la răspundere”, a afirmat procurorul general adjunct al diviziei civile a Departamentului de Justiție american, printr-un comunicat de presă.