În aceste regiuni au fost raportate cazuri în care micii proprietari de magazine au fost presați să dea mâncare gratuit. Poliția a început deja să supravegheze supermarketurile din unele zone pentru a opri furturile.

Totodată, oamenii legii au sporit numărul patrulelor din zonele foarte sărace, unde membrii mafiei napolitane au început livrarea la domiciliu a alimentelor pentru săraci. De altfel, magistrații au început deja investigațiile asupra unui grup care livra mâncare localnicilor.

Fratele unui șef Costra Nostra a fost chemat să dea explicații pentru că a distribuit alimente către nevoiași într-un cartier din Palermo. Bărbatul s-a apărat pe Facebook – susținând că e vorba de o acțiune caritabilă și mulți au sărit să-i ia apărarea.

„Mafiile nu sunt doar organizații criminale”, a spus Federico Varese, profesor de criminologie la Universitatea din Oxford. „Sunt organizații care aspiră să guverneze teritoriile și piețele. Comentatorii se concentrează adesea pe aspectul financiar al mafiilor, dar tind să uite că puterea lor vine din a avea o bază locală din care să funcționeze.”

„Aceste pachete de la Mafie nu sunt cadouri. Mafia nu face nimic din inima ei bună. Sunt favoruri pe care toată lumea va trebui să le plătească într-o formă sau alta, ajutându-i, ascunzând o armă, niște droguri și altele asemenea „, susține Federico Varese, profesor de criminologie la Universitatea din Oxford. „Sunt organizații care aspiră să guverneze teritoriile și piețele. Comentatorii se concentrează adesea pe aspectul financiar al mafiilor, dar tind să uite că puterea lor vine din a avea o bază locală care îi ajută să funcționeze.”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE