Evenimentul Zilei > Justitie > CORUPTIA DIN JUSTIȚIE. Şeful CSM: „Ne îngrijorează cifra magistraţilor suspendaţi”
CORUPTIA DIN JUSTIȚIE. 	 Şeful CSM: „Ne îngrijorează cifra magistraţilor suspendaţi”

CORUPTIA DIN JUSTIȚIE. Şeful CSM: „Ne îngrijorează cifra magistraţilor suspendaţi”

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea, a declarat, joi, că există o îngrijorare legată de cifra foarte mare a magistraţilor suspendaţi din funcţie şi că, dacă judecătorii şi procurorii nu respectă legea, este dificil să pretinzi acest lucru de la ceilalţi cetăţeni.

El a arătat că în 2014 au fost suspendaţi din funcţie 18 judecători şi 8 procurori iar suspendările s-au datorat fie trimiterilor în judecată, fie măsurilor preventive, fie sancţiunilor disciplinare.

"Este o cifră foarte mare dacă veţi face comparaţie cu perioada trecută iar acest lucru ne îngrijorează. Noi sperăm ca anul acesta să fi fost un an de început al eradicării fenomenului de nelegalitate în sistemul judiciar, de nerespectarea legii în sistemul judiciar pentru că, dacă judecătorii şi procurorii nu respectă legea, ce putem cere de la ceilalţi cetăţeni. De aceea, această activitate a constituit pentru noi o prioritate", a afirmat şeful CSM, cu prilejul încheierii mandatului la conducerea instituţiei.

Sub aspect disciplinar, el a precizat că Inspecţia Judiciară a fost eficientă şi şi-a desfăşurat activitatea bine, furnizând CSM datele necesare în situaţiile pe care le-a avut de soluţionat.

Adrian Bordea a arătat că Secţia de judecători a avut de soluţionat 20 de cauze iar cea de procurori – 12, rămânând însă câteva cauze pe rol, respectiv şapte în cazul judecătorilor şi două în cazul procurorilor.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News