Evenimentul Zilei > EVZ Special > Molima e nimic pe lângă ce vine! „New biblical locust” se abate peste omenire
Molima e nimic pe lângă ce vine! „New biblical locust” se abate peste omenire

Molima e nimic pe lângă ce vine! „New biblical locust” se abate peste omenire

Se presupunea că această invazie fără precedent, „New biblical locust”, ar fi la a patra generație care produce roiuri de până la 8.000 de ori mai mari decât la începutul acestui an.

Miliarde de lăcuste devorează culturile pe o mare parte a globului. Fenomenul a apărut în urmă cu trei luni şi nu dă semne să dispară prea curând. Sunt „invadate” Africa de Est, India, sudul Asiei, iar Pakistanuleste deja foarte afectat.

Unele dintre aceste roiuri sunt de dimensiunea marilor orașe, pot parcurge până la 150 de kilometri pe zi, iar când „cuceresc” vreo fermă, pot mânca literalmente totul în doar 30 de secunde.

ONU avertizează că vine foametea în masă până la sfârșitul acestui an

Lăcusta de deşert este foarte mică, dar un roi poate consuma cantități uriaşe de mâncare. Potrivit ONU, un roi care conține între 40 și 80 de milioane de lăcuste poate mânca „aceeași cantitate de mâncare într-o zi cât aproximativ trei milioane de oameni”

Lăcustele distrug nenumărate ferme de mai multe luni, suficient pentru a constitui o urgență majoră la nivel mondial, iar acum Comitetul internațional de salvare ne spune că această ultimă generație de lăcuste este de departe cel mai mare rău dintre toate relele de până acum.

În prima jumătate a lunii aprilie, specialiştii au semnalat despre un stol compact de insecte, cu mai mult de 100 miliarde exemplare, care are o întindere de aproape 2.500 kilometri pătraţi, aproximativ de dimensiunea unui stat european precum Luxemburg. O astfel de invazie nu a mai fost întâlnită de la începutul anilor 1950.

„O a patra generație de lăcuste de deșert de până la 8.000 de ori mai mari decât roiurile anterioare ar putea distruge culturile la începutul sezonului”, a explicat Organizația pentru Alimentație și Agricultură într-un comunicat.

Suntem la un pas spre criza alimentară

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE