Potrivit celui mai recent raport oficial (vineri) a doua cea mai populată națiune de pe planetă număra doar 81 de cazuri de coronavirus, care a ucis o persoană.

Această cifră reprezintă doar o infimă parte din cele peste 130.000 de persoane infectate în lume, de când virusul a apărut, în decembrie, în China. Cu toate acestea, situația de sănătate a Indiei se poate deteriora rapid.

Ca măsură de precauție, săptămâna aceasta, New Delhi a adoptat măsuri drastice pentru a-și închide granițele. Aproape toate eliberările de vize sunt suspendate, împiedicând străinii, cu câteva excepții, să intre pe teritoriu indian.

Chiar și milioane de oameni de origine indiană care locuiesc în străinătate nu se mai pot întoarce în țară.

Toți călătorii, inclusiv indienii, care intră în țară și trec prin teritorii afectate de coronavirus trebuie să intre în carantină timp de cel puțin 14 zile.

În unele zone turistice, cum ar fi Rajasthan, hotelurile cer acum turiștilor, încă prezenți, să arate un certificat medical dacă doresc o cameră.

Campionatul de cricket, sportul-rege din India, a fost suspendat până cel puțin pe 15 aprilie.

Școlile și cinematografele sunt, de asemenea, închise întreaga lună în diferite părți ale țării, inclusiv în capitala New Delhi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE