Cornuri cu fistic și ciocolată. Vor ieși fragede și aromate

Cornuri cu fistic și ciocolată. Vor ieși fragede și aromateSursa foto: Pixabay

Cornurile cu ciocolată se numără printre deserturile preferate ale copiilor. Cu toate că se găsesc într-o mare varietate pe piață, acestea conțin mulți aditivi și grăsimi. Iată cum le poți pregăti în casă.

Cornuri cu fistic și ciocolată

Acest desert va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Cu umplutură fină și cremoasă cornurile cu ciocolată pot fi servite la micul dejun sau pot reprezenta gustarea delicioasă pentru cei mici. În plus, ciocolata și fisticul pot fi înlocuite cu budincă de vanilie sau dulceață.

Cornuri cu ciocolată

Sursa foto: Pixabay

Pentru a prepara aceste cornuri umplute cu ciocolată vei avea nevoie de:

  • 500 grame de făină albă
  • 250 ml lapte
  • 60 grame de zahăr
  • 50 grame de unt ( la temperatura camerei)
  • 2 gălbenușuri
  • 7 grame de drojdie
  • zahăr vanilat
  • esență de rom

Pentru umplutură:

  • 200 grame de ciocolată
  • 50 grame de fistic
  • smântână pentru gătit

Cum prepari aluatul

Laptele se pune la încălzit, iar peste acesta se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește complet. Într-un bol se amestecă făina cu drojdia, iar peste aceste ingrediente se adaugă laptele cald. Aluatul se frământă ușor adăugând treptat câte un cub de unt moale.

După ce consistența aluatului s-a schimbat și nu mai este lipicios, bolul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la cald.

Într-un vas se pun bucățile de ciocolată și fisticul tocat mărunt. Se adaugă smântâna pentru gătit și se așează pe o oală cu apă. Compoziția se va topi treptat, ajungând la o consistență cremoasă.

Ciocolată

Cremă de ciocolată. Sursa foto: Dreamstime.com

Cornuri cu fistic și ciocolată

După 40 de minute aluatul și-a dublat volumul și poate fi folosit pentru pregătirea conturilor. Se întinde o foaie rotundă, având grosimea de 2-3 centimetri. Foaia se taie în bucăți sub forma unor triunghiuri. La baza acestora se așează crema de fistic și ciocolată și se rulează. Desertul se coace la temperatura de 180 grade. Cornurile obținute se pot pudra cu zahăr se pot orna cu ciocolată topită și fistic mărunțit.

Ne puteți urmări și pe Google News