În jurul prânzului, Klaus Iohannis va ajunge la Palatul Zarzuela – Reședința Oficială a Regelui Spaniei. Va fi întâmpinat de Felipe al VI-lea, cu care va avea convorbiri oficiale.

Apoi, șeful statului se va întâlni cu premierul Spaniei, Mariano Rajoy. Cei doi vor avea convorbiri oficiale și vor ține o conferință de presă.

După- amiază, Carmen și Klaus Iohannis vor merge la Palatul Regal, unde Regele Felipe al VIlea și Regina Letizia vor oferi un dejun în cinstea lor. Seara, șeful statului se va întâlni cu reprezentanții comunității românești din Spania.
 

Așteptările românilor

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) i-a cerut președintelui Iohannis să susțină rezolvarea problemelor cu care se confruntă românii din Spania, printre care condițiile pentru obținerea dreptului de ședere și imposibilitatea dublei cetățenii. În acest moment, în Spania locuiesc legal în jur de 900 000 de români, iar o parte dintre ei ar dori să primească cetățenia spaniolă, însă nu sunt de acord să își piardă cetățenia română. România nu are însă un acord bilateral de dublă cetățenie cu Spania. „Rugămintea noas tră este ca România să semneze un tratat bilateral de dublă cetățenie cu Spania, încât românii care vor să devină și cetățeni spanioli să nu fie obligați să își piardă cetățenia română”, se arată în comunicatul FADERE.