Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord ameninţă SUA: „Dacă vrea să doarmă în pace în următorii patru ani”
Coreea de Nord ameninţă SUA: „Dacă vrea să doarmă în pace în următorii patru ani”

Coreea de Nord ameninţă SUA: „Dacă vrea să doarmă în pace în următorii patru ani”

Continuare exerciţiilor militare comune dintre Coreea de Sud şi SUA este văzută de sora mai mică a dictatorului Kim Jong-un ca un mare pericol pentru Coreea de Nord, fapt pentru care Kim Yo-Jong a lansat mai multe mesaje agresive în direcţia administraţiei de la Casa Albă.

Coreea de Nord ameninţă SUA: „Dacă vrea să doarmă în pace în următorii patru ani.” Kim Yo-Jong îl atacă pe preşedintele Joe Biden, pe care regimul de la Phenian încă nu l-a recunoscut drept lider al SUA. Kim Yo-jong este sora mai mică a liderului suprem Kim Jong-un. În prezent este membru supleant al Biroului Politic nord-coreean și directorul Departamentului de Agitație și Propagandă al Partidului Muncitoresc Coreean.

KIM Yo-Jong a lansat un atac senzațional asupra lui Joe Biden și a avertizat SUA să nu „provoace un scandal”. La 33 de ani, ea a trimis un avertisment sever în direcţia administraţiei de la Washington.

Sora lui dictatorului Kim Jong-un a criticat puternic și SUA și Coreea de Sud pentru desfășurarea exercițiilor militare comune în zonă. Sunt primele comentarii lansate de Pyongyang față de administrația președintelui Biden.

Şi asta se întâmplă în contextul în care Guvernul SUA încearcă să stabilească contacte diplomatice cu Coreea de Nord încă din februarie 2021, dar fără rezultat.

Cele două țări au o lungă dispută cu privire la programele rachetelor nucleare și balistice ale Coreei de Nord. Într-o reacţie pentru ziarul de propagandă Rodong Sinmum, Yo-Jung a transmis:

„Un sfat pentru noua administrație a Statelor Unite care se luptă să răspândească mirosul de praf de pușcă pe pământul nostru. Dacă vrea să doarmă în pace în următorii patru ani, ar fi bine să se abțină de la provocarea unui scandal la primul său pas.”

Săptămâna trecută, militarii sud-coreeni și americani au început exercițiile militare anuale, care vor continua până joi. Sunt manevre militare la postul de comandă și simulare computerizată și nu implică antrenament pe teren. Cu toate acestea, Coreea de Nord consideră chiar și exercițiile mai mici ca pe un act de ostilitate.

Kim Jong-un

Coreea de Nord ameninţă SUA

Yo-Jung a spus: „Repetițiile de război nu pot coexista cu dialogul, ostilitatea nu poate coexista cu cooperarea. Guvernul sud-coreean a ales din nou «Marșul războiului», «Marșul crizei». Phenianul consideră că exercițiile militare comune reprezintp pregătiri pentru invazie. Răspunsul? Efectuarea unor teste cu rachete.

Boo Seung-chan, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud, a declarat că exercițiile combinate au un caracter defensiv și a cerut Nordului să arate o „atitudine mai flexibilă”. Noua atitudine ar fi constructivă pentru stabilizarea păcii în peninsula coreeană.

Comentariile ei vin înainte de o vizită a unor oficiali americani de vârf la Seul. Secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin se vor întâlni cu lideri din Coreea de Sud și Japonia pentru a discuta despre Coreea de Nord și alte probleme regionale.

Presa de stat nord-coreeană nu a recunoscut că Joe Biden este acum președintele american. SUA au încercat să ia contact cu Phenianul în mai multe rânduri, dar nu au avut loc contacte semnificative de mai mult de 12 luni. Criza de comunicare datează încă din mandatul lui Donald Trump.

Președintele Biden va anunța luna viitoare o revizuire a politicii asupra Coreei de Nord. Democratul a subliniat în repetate rânduri necesitatea ca Phenianul să-și renunţe la armele nucleare înainte ca sancțiunile economice ale SUA și ONU să poată relaxate, conform express.co.uk.