Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Cum l-a „domesticit” Trump pe Kim Jong-un? Istoria secretă
Cum l-a „domesticit” Trump pe Kim Jong-un? Istoria secretă

Cum l-a „domesticit” Trump pe Kim Jong-un? Istoria secretă

Brutal în negocieri și nuorea exersat în ceea ce privește politețea diplomatică, Trump a repurtat, însă, un mare succes în relația cu dictatorul din Coreea de nord, Kim Jong-un. După schimbul dur de replici de la început, fostul președinte american a reușit să-l cucerească pe Kim și chiar să lege o relație de prietenie cu el.

Cum l-a „domesticit” Trump pe Kim Jong-un? Președintele (TRump n.r,) știa că liderul Kim a ajuns la Hanoi după o călătorie cu trenul de mai multe zile prin China și președintele a spus:„ Pot să te duc acasă în două ore, dacă vrei ”. Kim a refuzat ”, spune Matthew Pottinger, consilier pentru Asia al fostului președinte republican.


UE se destramă sub ochii noștri. De ce a eșuat programul de vaccinare


Dacă liderul nord-coreean ar fi acceptat oferta, prezența sa – și probabil a anturajului său – la bordul avionului oficial al președinției americane în spațiul aerian al Coreei de Nord ar fi ridicat multe întrebări.

Cum l-a „domesticit Trump pe Kim Jong-un?

Kim a mers la primul său summit cu Donald Trump, la Singapore în 2018, la bordul unui avion împrumutat de China, Beijingul fiind hotărât să mențină Coreea de Nord în sfera sa de influență.
La summitul din Singapore, Donald Trump i-a arătat lui Kim interiorul mașinii sale prezidențiale – un Cadillac de 1,5 milioane de dolari supranumit „Bestia” – ca o dovadă a relației speciale dintre ei.


Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant


Așa se face că, după schimbul de insulte și amenințări cu războiului nuclear, Kim Jong-un și Donald Trump s-au apropiat extraordinar, iar relația lor a condus la întâlniri .

Nu s-au făcut, însă, progrese în ceea ce privește problema spinoasă a programelor nucleare și balistice ale Phenianului. De altel, negocierile s-au blocat de la eșecul răsunător al celui de-al doilea summit dintre Trump și Kim desfășurat la sfârșitul lunii februarie 2019 la Hanoi.

Cum l-a „domesticit Trump pe Kim Jong-un? Negocierile n-au dus la niciun rezultat

Unul dintre motivele acestui impas a fost lipsa consensului asupra concesiunilor pe care Coreea de Nord ar trebui să le facă în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale.

Cu noul președinte Biden, Kim nu pare prea dornic să se întâlnească. Luna trecută, Kim a numit Statele Unite „cel mai mare dușman al Coreei de Nord”, adăugând că politica Washingtonului față de Phenian „nu se va schimba niciodată”. „Indiferent cine este la putere” în Statele Unite. Mass-media de stat din Coreea de Nord nu folosit pănă acum numele noului președinte american, scrie Le Figaro.

Donald Trump iese la atac. Fostul președinte pregătește revoluția