Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord a început noul an cu AMENINŢĂRI. Mesajul televizat al lui Kim Jong Un în prima zi din 2017
Coreea de Nord a început noul an cu AMENINŢĂRI. Mesajul televizat al lui Kim Jong Un în prima zi din 2017

Coreea de Nord a început noul an cu AMENINŢĂRI. Mesajul televizat al lui Kim Jong Un în prima zi din 2017

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a declarat în prima zi a anului nou,în mesajul televizat, că ţara sa este aproape de testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), transmite Reuters.

"Cercetarea si dezvoltarea in ce priveste echiparea cu arme revolutionare progreseaza activ si pregatirea testului de lansare a rachetei ICBM se afla in faza finala", a spus Kim.

Coreea de Nord a testat rachete balistice intr-un numar fara precedent in timpul anului 2016, cu toate ca unii experti au spus ca se afla la ani distanta de dezvoltarea unei rachete intercontinentale (ICBM) capabila sa transporte ogive nucleare pe continentul american, aminteste Reuters

Regimul nord-coreean a detonat doua bombe nucleare si a lansat numeroase rachete in ultimul an, in incercarea de a dezvolta focoase nucleare capabile sa loveasca continentul nord-american, titrează stirileprotv.ro.

”Am avut sarbatori minunate dedicate intaririi puterii noastre militare, chiar si in timpul pregatirilor pentru testarea unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat Kim Jong-un.