la mai puțin de o săptămână lansarea altor rachete balistice, a informat agenția sud-coreeană de știri Yonhap, citând Şefii de Stat Major ai armatei sud-coreene (JCS), scrie Agerpres.

Proiectilele au fost lansate din peninsula Hodo, în provincia Hamgyong de Sud, pe coasta de est a Coreei de Nord.

JCS a transmis că monitorizează situația în cazul în care vor urma şi alte lansări și menținerea unei poziţii de alertă.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat două noi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, primul său test de la întălnirea de luna trecută dintre liderul Kim Jong Un și președintele american Donald Trump, care au convenit să reia discuțiile privind denuclearizarea,

Statele Unite sunt la curent cu informaţiile privind lansarea de rachete din Coreea de Nord și vor continua să monitorizeze situația, a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Suntem conștienți de informaţiile privind o lansare de rachete din Coreea de Nord și vom continua să monitorizăm situația”, a afirmat purtătorul de cuvânt în condiții de anonimat.

Proiectilele neidentificate lansate miercuri de Coreea de Nord au fost rachete balistice care au zburat aproximativ 250 km, a anunţat Şeful de Stat Major din Coreea de Sud.

Te-ar putea interesa și: