Evenimentul Zilei > International > Copilăria grea a prințului Philip. A fost abandonat de tatăl său când avea doar un an
Copilăria grea a prințului Philip. A fost abandonat de tatăl său când avea doar un an

Copilăria grea a prințului Philip. A fost abandonat de tatăl său când avea doar un an

Marea Britanie este în doliu national după ce prințul Philip a încetat din viață. Acesta a fost cel mai longeviv prinț consort pe care l-a avut Marea Britanie, stingându-se din viață la 99 de ani.

Anunțul că prințul Philip, Duce de Edinburgh, a încetat din viață a fost făcut de Regina Marii Britanii, Elisateba a II-a. Iubitul ei soț a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. Cei doi au fost căsătoriți timp de 73 de ani, vreme în care au împărțit și rele și bune. Soția sa a stat alături de el până în ultimul moment.

Prinţul Philip s-a născut în 1921, iar părinţii lui au fost Alice de Battenberg şi Prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei. Tatăl lui era nimeni altul decât fratele Regelui Greciei. La vârsta de numai 1 an, unchiul lui a fost înlăturat de pe tron, iar întreaga sa familie s-a văzut nevoită să fugă din ţară.

Plecarea tatălui său

Prinţul Philip a fost transportat într-un coş de fructe peste graniţă. După plecarea din Grecia, tatăl lui Philip şi-a abandonat complet familia. Prinţul Andrew şi-a petrecut restul vieţii împreună cu amanta sa, undeva în sudul Franţei.

Philip a apucat să-l mai vadă foarte rar, lucru care a afectat mult modul lui de a fi părinte, nereuşind să stabilească vreo legătură apropiată cu copiii lui.