Evenimentul Zilei > International > Liderii din întreaga lume, mesajele de condoleanțe la moartea prințului Philip: „Gândurile noastre se îndreaptă spre regina Elisabeta”
Liderii din întreaga lume, mesajele de condoleanțe la moartea prințului Philip: „Gândurile noastre se îndreaptă spre regina Elisabeta”

Liderii din întreaga lume, mesajele de condoleanțe la moartea prințului Philip: „Gândurile noastre se îndreaptă spre regina Elisabeta”

Mai mulți oficiali și reprezentanți ai familiilor regale din Europa i-au transmis condoleanțe reginei Elisabeta, a Marii Britanii, după decesul prințului Philip

Mai mulți reprezentanți ai familiilor regale, șefi de state și de guverne au transmis mesaje către regina Elisabeta a Marii Britanii. Aceștia au ținut să prezinte condoleanțe după moartea prințului Philip. Ducele de Edinburgh a încetat din viață vineri, 9 aprilie, după cum a anunțat Palatul Buckingham.

„Gândurile noastre se îndreaptă spre regina Elisabeta”. Astfel au sunat multe dintre mesajele transmis reginei după deces.

Astfel, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat „întristrată” de vestea morții ducelui de Edinburgh. Ea a transmis un mesaj de condoleanțe reginei, familiei regale dar și cetățenilor Marii Britanii.

„Transmit sincere condoleanțe Majestății sale regina, familiei regale și oamenilor din Marea Britanie în această zi foarte tristă”, a scris Ursula von der Leyen pe Facebook.

Regele Belgiei își dorește o întâlnire cu Regina

Regele Philippe al Belgiei a transmis reginei condoleanțe într-un mesaj privat. Suveranul și-a exprimat speranța că va reuși să vorbească personal cu Regina Elisabeta a II-a, atunci când va fi posibil.

Un alt mesaj a venit din partea regelui Carl Gustaf al Suediei. Acesta a declarat că el și Regina Silvia sunt „profund întristați de vestea morții Alteței Sale Regale, Ducele de Edinburgh”.

„Prințul Philip este un mare prieten al familiei noastre de mulți ani, o relație pe care am apreciat-o profund. Datoria sa față de țara sa va rămâne o inspirație pentru noi toți”, se arată în mesajul transmis de regale Suediei.

Și premierul irlandez, Micheal Martin, s-a declarat „întristat” de vestea morții prințului consort.

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre regina Elisabeta și spre oamenii din Regatul Unit în acest moment”, a transmis premierul.

„Poporul nostru îi va prețui mereu amintirea”.

Prim-ministrul Maltei, Robert Abela, s-a arătat „întristat de pierderea prințului Philip, care a făcut din Malta casa lui, unde s-a întors atât de aici. Poporul nostru îi va prețui mereu amintirea”.

„Cu mare tristețe am aflat despre moartea prințului Philip. Fie ca sufletul său să se odihnească în pace. Îi adresez cele mai profunde condoleanțe reginei Elisabeta a II-a. Sunt alături de ea și de oamenii din Marea Britanie”, a transmis președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda.

Președintele Letoniei, Egils Levits, a transmis „cele mai profunde condoleanțe ale Majestății Sale Reginei și Familiei Regale”.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă vineri. Anunțul decesului prințului consort, care avea titlul de duce de Edinburgh, a fost făcut de Casa Regală britanică.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, se arată în declarația transmisă de Palatul Buckingham.