Drept urmare s-a dispus trimiterea în judecată a bărbatului pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie.

 Botoșăneanului i s-a acordat mai multe termene pentru a putea achita suma pe care o datorează însă nu a reușit să ajungă cu suma lunară de 133 de lei la zi.

 Instanța a dat sentința la sfârșitul lunii ianuarie.

 „Condamnă pe inculpatul I.J , pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie, prev. şi ped. de art. 378 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare. În temeiul art. 378 alin. 5 Cod penal şi art. 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în sentința instanței, potrivit Botoşăneanul.ro

 Botoșăneanul are de respectat mai multe măsuri de supraveghere.  

„În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”, se mai arată în decizia instanței, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, bărbatul trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Hilișeu Horia sau în cadrul Direcției Județene Drumuri și Poduri.