Din cauza problemelor pe care le are cu tractul digestiv băiețelul de patru ani cântăreștee cât un copil de nouă luni și prezinta distrofie musculară și îi cade părul.

„Pacientul a fost adus la noi în urmă cu patru luni, din cauza mai multor probleme grave care i-au afectat tubul digestiv superior, cu o malformație la nivelul esofagului și începutul stomacului, la care se adaugă reflux gastroesofagian. Din cauza acestor probleme de sănătate nu poate înghiți alimentele. A fost operat de o echipă de la Clinica de Chirurgie. La scurt timp, s-a produs o îngustare exagerată a esofagului, chiar stop. Astfel, alimentația pe cale orală nu a mai fost posibilă. A necesitat perfuzii de nutriție și a fost supus, până acum, la trei ședințe de dilatație a zonei stenozate din esofag cu bujii Savary, o tehnică care se folosește în serviciul de endoscopie intervențională”, a declarat prof. dr Marin Burlea, potrivit Digi24.ro.

Medicii au reeșit să-i refacă permeabilitatea esofagului, însă alimentele semi-lichide produceau defiecare dată dopuri alimentare

„Asta înseamnă imposibilitatea de a fi alimentat. Sub anestezie generală am efectuat o nouă intervenție, cea de-a treia, pentru dilatația esofagiană până la 11 milimetri. De acum ar trebui să mănânce aproape normal”, a explicat prof. dr Marin Burlea.

„Are o plăcere deosebită să consume ciocolată și dulciuri cu cremă, fără napolitane. Va trebui să îi administrăm și perfuzii cu substanțe nutritive. În paralel, încercăm să îi administrăm și o alimentație semi lichidă. Probabil că în câteva luni va fi nevoie de câteva ședințe de dilatație. Sper ca între timp să nu mai aibă aceste probleme și să vedem un copil cu o evoluție bună. Unul dintre secretele dietetice se numește ciocolată. Am văzut în literatura de specialitate că ciocolata are un efect miraculos. Stimulează metabolismul triptofanului. Are un efect benefic asupra organismului. Combinat cu probiotice sperăm să-l aducem pe linia de plutire și să facem un copil sănătos. De acum sperăm să poată să poată fi alimentat normal, iar în timp să ajungă la o greutate corespunzătoare”, a mai spus prof. dr. Marin Burlea, președintele Societății Române de Pediatrie.