Copii băgați în spital de „mascații” Poliției. Detalii uluitoare despre bâlbele intervenției

Copii băgați în spital de „mascații” Poliției. Detalii uluitoare despre bâlbele intervenției

Cazul descinderii cu mascați la o femeie cu doi copii scoate la iveală abuzuri de nedescris. Deși polițiștii susțin, acum, că au avut mandat și nu au intrat, din greșeală, la acea adresă, așa cum s-a spus inițial, oameni ai legii chestionați de evz.ro susțin că s-a produs o gravă eroare care le poate provoca micuților traume pe viață.

Un scandal monstru a izbucnit în timpul unei percheziții a mascaților în casa unei femei din Brașov. Doi copii de 8 și, respectiv, 10 ani au fost traumatizați în timpul descinderii în timpul căreia polițiștii cu cagule spărgeau ușa și strigau la mama lor. După acţiunea în forţă, din cauza sperieturii, copilul cel mare a făcut un atac de panică, iar la fața locului a fost chemat un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale micuțului.

La început, polițiștii au spus că au greșit adresa, iar ulterior au revenit cu un comunicat în care spun că aveau mandate și pentru acea locuință.

„Poate au obținut mandatul după aceea..Indiferent dacă au avut sau nu mandat nimeni nu dă dreptul unor polițiști să traumatizeze copiii. Mandatul nu îți dă dreptul să nenorocești un copil pe viață”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul de sindicat a precizat că „s-a greșit flagrant în acest caz”.

„Procedura spune clar că polițiștii desemnați să facă verificări în baza mandatului dat de procuror sau judecător trebuie să știe exact cine se află la adresa respectivă. Cu atât mai grav este dacă știau că acolo sunt copii. În aceste situații, trebuie să iei măsuri. Se aplează la altă metodă decât intratul cu forța. Se încearcă un dialog amiabil și, în plus, trebuie adus un psiholog sau un reprezentant de la Direcția pentru Protecția Copilului”, susține președintele SNAP.

Percheziţia începută în jurul orei 7.00, autorizată de Tribunalul Brașov, îl viza pe un brașovean învinuit de constituire de grup infracțional și infracțiuni informatice.