Consiliul Concurenței bate la ușile celor de la Samsung, Flanco, Altex și eMAG

Consiliul Concurenței bate la ușile celor de la Samsung, Flanco, Altex și eMAG

Consiliul Concurenței a vizat compania Samsung Electronics România după un semnal primit pe Pltaforma Avertizorilor de Concurență.

Consiliul Concurenței a făcut luni un anunț cu privire la deschiderea unor investigații pe piața produselor electronice și IT&C. Astfel, au fost demarate mai multe inspecții inopinate la sediile mai multor magazine de profil cum ar fi Samsuns Electronics, Altex România, Flanco Retail și Dante International.

Inspecțiile au avut ca scop verificarea de posibile înțelegeri sau practici folosite pentru fixarea prețurilor de vânzare a produselor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acestea trebuie să fie în conformitate cu politicile comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piața produselor electronice și IT&C din România

Inspecții inopinate din partea Consiliului de Concurență

Conform autoritătii, "inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.", se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

Scopul acestor investigații a vizat relația dintre compania Samsung Electronics România și partenerii săi.

Partenerii Samsung România SRL

Printre partenerii firmei de electronice se numără Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA.

Semnalul către Consiliul Concurenței a fost lansat prin intermediul Platformei Avertizorilor de Concurență, fapt ce a determinat aceste investigații.

Samsung Electronics România SRL face parte din grupul Samsung, prezent la nivel mondial. Acesta este distribuitor și producător de produse electronice și produse de tehnologia informațiilor.

Altex și Flanco sunt printre cele mai mari magazine de produse electrocasnice și produse de tehnologie din România. Rețeaua lor de magazine este prezentă la nivel national, iar gama de produse oferită este una foarte diversificată.

Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice etc.