Evenimentul Zilei > International > Conflictul din Fâșia Gaza. Toate zborurile spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv au fost redirecționate
Conflictul din Fâșia Gaza. Toate zborurile spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv au fost redirecționate

Conflictul din Fâșia Gaza. Toate zborurile spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv au fost redirecționate

În contextul conflictului de proporții izbucnit luni între Hamas și Israel, toate zborurile în direcţia aeroportului internaţional Ben Gurion din Tel Aviv sunt redirecţionate până la noi ordine.

Anunțul survine după ce mai multe zile cu tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas, informează AFP, citată de Agerpres.

Avioanele vor fi redirecţionate către aeroportul Ramon de lângă Eilat, în sudul Israelului, au precizat autorităţile aeroportuare din Israel. Această decizie nu afectează deocamdată zborurile care decolează de pe aeroport, au anunțat oficialii.

Marţi seara, autorităţile israeliene au suspendat temporar traficul aerian dinspre şi spre aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv, din cauza numeroaselor rachete trase dinspre Fâşia Gaza de către islamişti ai Hamas asupra metropolei israeliene.

1.600 de rachete trase de Hamas începând de luni. Bilanțul conflictului : 67 de morți și 400 de răniți

De luni seara, de la începutul escaladării militare între Hamas, mişcare islamistă armată aflată la putere în Fâşia Gaza, şi Israel, în jur de 1.600 de rachete au fost trase dintre enclava palestiniană spre teritoriul israelian, potrivit celui mai recent bilanţ al armatei.

De partea israeliană, 7 persoane au fost ucise, printre care un copil de 6 ani şi un soldat, în tiruri de rachete, inclusiv rachete antitanc, dinspre Fâşia Gaza.

Siria acuză Israelul că a lansat alte atacuri cu rachete
La rândul său, armata israeliană a lovit puternic Fâşia Gaza şi a continuat loviturile joi dimineaţa. Avioanele de luptă israeliene au distrus miercuri a doua cea mai mare clădire din orașul Gaz, cu 17 etaje. Potrivit celui mai recent bilanţ al ministrului sănătăţii din Fâşia Gaza, confruntările din ultimele zile s-au soldat cu 67 de morţi, printre care 17 copii, şi 400 de răniţi. Violențele din zonele israeliene cu populații mixte au dus la arestarea a peste 374 de persoane miercuri seară, au spus polițiștii israelieni, iar 36 de ofițeri au fost răniți.

Escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas a continuat și miercuri. Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. În același timp, Hamas a lansat noi tiruri de rachete în sudul Israelului. Accelerarea conflictului care a debutat luni a determinat ONU să avertizeze cu privire la un „război la scară largă”.