Evenimentul Zilei > International > News Alert. Ripostă devastatoare. Rachetele Hamas au atacat Tel Aviv după distrugerea turnului Hanadi din Fâșia Gaza. VIDEO
News Alert. Ripostă devastatoare. Rachetele Hamas au atacat Tel Aviv după distrugerea turnului Hanadi din Fâșia Gaza. VIDEO

News Alert. Ripostă devastatoare. Rachetele Hamas au atacat Tel Aviv după distrugerea turnului Hanadi din Fâșia Gaza. VIDEO

Militarii palestinieni au anunțat că au lansat 130 de rachete în orașul israelian Tel Aviv după ce o serie de rachete ale Israelului au lovit un bloc turn în Fâșia Gaza.

Fâşia GazaUpdate: O femeie a fost ucisă în urma atentatului.

Știrea inițială: Metropola Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară, a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, relatează BBC. Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a avertizat că va lovi Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu 13 etaje în Fâşia Gaza. În clădire îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene. Atacul s-a produs după ce personalul părăsise birourile.

Sirenele au început să dea alarma la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor Reuters. Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon.

Braţul armat al Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi . Hamas a anunțat că acțiunea sa vizează apărarea moscheii al-Aqsa din Ierusalim de agresiune și terorism după ce obiectivul, sfânt pentru musulmani și evrei, a fost scena confruntării dintre poliția israelină și palestinieni luni, care s-a soldat cu sute de răniți.

Atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care 10 copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, citat de Agerpres. Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene. Militanții au lansat 400 de rachete luni noaptea, omorând doi israelieni și făcând zeci de răniţi.

Premierul Netanyahu a făcut declarații în toiul nopții

Potrivit Times of Israel, Israelul a fost vizat de un atac masiv cu rachete lansate de grupările teroriste din Gaza. Oficialii israelieni au avertizat în ultimele ore că vor lansa o campanie extinsă împotriva grupării Hamas și altor teroriști din Fâșie, chiar o eventuală invazie la sol.

„Hamas va plăti pentru rachete. (…) Israelul a eliminat zeci de teroriști, a bombardat sediile Hamas și a distrus turnuri folosite de grupările teroriste.  Vom continua să atacăm Gaza cu forță deplină”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu. „Războiul va dura ceva timp, dar vom asigura siguranța israelienilor. Hamas și jihadiștii islamiști vor plăti”.

Sursa foto: Twitter Israel Defense Forces

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.