Nici Dragnea, nici liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu au fos prezenți la ceremonie, din cauza atitudinii șefului statului, afirmă liderul PSD.

„Nu am acceptat invitaţia nici eu, nici domnul Tăriceanu. Nu aveam de ce să merg acolo să răspund la invitaţia unui preşedinte care nu respectă Constituţia, care atacă permanent partidul pe care îl conduc, nu are niciun fel de rezerve, care blochează activitatea Parlamentului, un preşedinte de la care nu simţim o dorinţă de colaborare instituţională – că nu e vorba de alte dorinţe. Un preşedinte care girează plângeri penale împotriva primului-ministru, care îi spune premierului că e bine să-şi dea demisia şi să aibă grijă că e bine să facă ceea ce i s-a spus, care merge la discuţii despre programul financiar multianual şi nu discută nici cu primul-ministru, nici cu Parlamentul, nici Parlamentul nici premierul nu ştiu niciodată de ce merge undeva, ce vorbeşte acolo, ce angajamente verbale – că altfel nu le poate face – le face în numele statului român”, a spus Dragnea, joi, la Parlament.

Probabil că lucrurile ar fi stat altfel dacă Vlase ar fi depus jurământul la Casa Poporului, spune Dragnea, conform AGERPRES.

„Şi am ajuns la concluzia că nu avem de ce să mergem acolo să fim parte dintr-o poză în care directorul SIE, care a fost votat de Parlamentul României aici, şi aici trebuie să depună jurământul, pentru că ăsta este forul suprem al acestei ţări, l-am votat, l-am susţinut, îi dorim succes în continuare, e suficient. Nu aveam de ce să mergem în această poză”, a încheiat liderul PSD.