Anchetă NASA despre OZN-uri. Agenția spațială publică astăzi rezultatele investigației

Anchetă NASA despre OZN-uri. Agenția spațială publică astăzi rezultatele investigației Noul raport al Pentagonului despre existența extratereștrilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

La o zi după ce în Congresul Mexican au fost prezentate rămășițele vechi de o mie de ani, a unor presupusi extraterestri, agenția spațială NASA va publica la rândul ei concluziile unei investigații care a durat un an de zile.

Raportul NASA va fi publicat astăzi, 14 septembrie, după care va susține o conferință de presă „pentru a discuta” rezultatele privin existența OZN-urilor. În octombrie trecut, agenția spațială americană a desemnat șaisprezece oameni de știință din medii diferite pentru a „ trage concluzii asupra evenimentelor din spațiu”.

OZN

Sursa foto: YouTube

Ce sunt OZN-urile

Obiectele zburătoare neidentificate sunt definite ca un fenomen sau un obiect care survolează atmosfera și a cărei natură nu este cunoscută sau recunoscută de martori. Deși, apariția lor este asociată cu viața extraterestră, până în prezent „ nu există nicio dovadă că OZN-urile sunt de origine extraterestră", potrivit agenției spațiale americane.

Conferința NASA va fi în direct și transmisă și pe internet. Totodată, concluziile raportului vor putea fi accesate și în mediul online. Agenția spațială americană a inițiat la începutul lunii iunie, prima conferință despre OZN-uri. Prilej folosit pentru a prezenta un obiect neidentificat filmat deasupra Orientului Mijlociu, scrie Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima reuniune publică de acest fel a fost organizată de NASA în luna mai acestui an. David Spergel, astrofizician NASA a subliniat faptul că umanitatea are nevoie de mai multă certitudine pentru a explica aceste fenomene. Cât despre dovezile prezentate de mexicani, politicienilor le-au fost arătate două artefacte, despre care presa susține că sunt corpurile unor extraterestrii.

Corpurile identificate de mexicani nu au legătură cu viața de pe Pământ

Cele două corpuri au câte trei degete, iar capetele sunt alungite. Experții mexicani susțin că rămășițele nu au nicio legătură cu viața de pe Pământ. Artefactele au fost recuperate din Peru, în apropierea vechilor linii Nazca. Pe de altă parte, descoperiri de acest gen s-au dovedit a fi rămășițele unor copii mumificați.

„Este pentru prima dată când viaţa extraterestră este prezentată sub o astfel de formă şi cred că există o demonstraţie clară că avem de-a face cu specimene non-umane care nu sunt înrudite cu nicio altă specie din lumea noastră şi că orice instituţie ştiinţifică le poate investiga. Nu suntem singuri"a spus jurnalistul Jaime Maussan, un vechi pasionat de OZN-uri.

Directorul Institutului Științific pentru Sănătate al marinei mexicane, Jose de Jesus Zalce Benitez, a precizat că rămășițele au fost supuse analizei. Iar cu ajutorul tehnologiilor 3D a concluzionat că nu poate fi vorba de ființe umane. Guvernul SUA și-a schimbat retorica în ceea ce privește existența OZN-urilor. Pentagonul investighează continuu observațiile raportate de piloții americani.