Papamobilul Suveranului Pontif, conceput de români

Papamobilul Suveranului Pontif, conceput de români

Papamobilul cu care Papa Francisc merge prin ţara noastră a fost creat special pentru vizita din România, de catre uzina Dacia.

Papamobilul cu care se va deplasa Suveranul Pontif a fost pregătit special pentru evenimentul din România. Autoturismul românesc a fost realizat după o analiză a prezenţei Papei Francisc în alte ţări. Conform tradiţiei, au pus la dispoziţia Suveranului Pontif maşini de producţie autohtonă.

Echipa SPP a fost primită la Vatican pentru a prezenta Papamobilul în luna aprilie. Sfântul Părinte şi-a exprimat încrederea în profesionalismul şi dăruirea ofiţerilor de protecţie români, pe care i-a şi binecuvântat. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Papamobilul este o maşină blindată, albă, dotată cu o cabină înaltă, de unde liderul spiritual al Bisericii Catolice poate fi văzut de mulțime.

Primul Papamobil din istorie a fost construit în anii 1930 pentru Papa Pius al XI-lea. Termenul de „Papamobil" a devenit, însă, cunoscut abia din anii 1970, când în fruntea Bisericii Catolice se afla Ioan Paul al II-lea. Acesta și-a vizitat țara natală, Polonia, într-o autospecială pe șasiu de camion. Din anii 1980, după ce Ioan Paul al II-lea a fost la un pas să fie asasinat, cabinele închise ale papamobilelor au fost dotate cu geamuri antiglonț, pentru un plus de siguranță. Chiar și așa, Suveranii Pontifi au făcut multe vizite cu geamurile coborâte. În unele cazuri, au călătorit chiar şi în aer liber.