Subiectul arenelor de tenis aflate în Complexul BNR rămâne inflamabil.

După ce Ilie Năstase a anunțat că Mugur Isărescu l-a acționat în judecată, pe el, pe Ion Țiriac, Simona Halep și restul sportivilor care au protestat față de atitudinea de nepăsare a administratorului – Banca Națională – EVZ a căutat pe site-ul instanțelor acest proces. La iveală a ieșit doar un proces început pe 18 noiembrie 2017 și încheiat la data de 13 decembrie 2018.

Procesul ajunge la Curtea de Apel

Ilie Năstase, dezamăgit de lipsa de interes a autorităților, în problema Complexului BNR FOTO: MARIUS VLAD

Reclamanții sunt Ion Țiriac, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Simona Halep și alte nume importante ale tenisului, pârâții sunt Banca Națională a României, Statul român prin Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Tineretului și Sportului. Subiectul este administrarea Arenelor BNR. „(…) Respinge capătul de cerere având ca obiect daune morale ca nefondat. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare”, este soluția magistraților de la la Secția a VI-a Civilă. Procesul va continua la Curtea de Apel. În acest timp, arenele de tenis se degradează, iar turneul BRD Năstase-Țiriac Trophy se dispută în Ungaria. Arena Centrală din Complexul BNR a rămas fără autorizație ISU și a fost închisă în 2016. Ilie Năstase s-a arătat dezamăgit pentru că problema trenează de aproape trei ani și l-a atacat, ieri, într-un interviu acordat rubricii „Telefonul de la ora 9.00”, de pe evz.ro.

„El stă și face bani și speculații cu valută”

Mugur Isărescu, luat la țintă de cel mai mare tenismen român din istorie FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

„Domnule, ce om este ăsta (n.r. – Mugur Isărescu), care își pune numele pe sticle de vin? Mai are să și-l pună pe prezervative. De ce nu vrea să rezolve problema arenelor de tenis, a stadionului din Cotroceni? El stă și face bani și speculații cu valută. Poate lui nu-i place sportul. Lui sigur îi plac banii. Dacă făcea ceva cu acel complex, mai ziceam, dar așa, îl lasă în paragină”, a tunat Năstase, care a continuat: „Eu am crescut acolo. Am jucat pe arena aia o finală de Cupa Davis, mă doare sufletul”. Nasty ne-a mai spus că, începând din 2020, România va avea un turneu important de tenis. Gazdă va fi Clujul, nu Bucureștiul.

„Ion Țiriac a cumpărat un turneu și-l va duce la Cluj, la anul. Eu sunt convins că problema arenelor BNR nu se va rezolva. Eu și Țiriac poate murim mâine, poimâine, dar să rămână Halep și ceilalți să se bată cu ei”, a conchis Năstase.