Evenimentul Zilei > Justitie > Comisarul Maghiari, implicat într-un alt dosar penal. El este acuzat că a lovit un copil de 14 ani
Comisarul Maghiari, implicat într-un alt dosar penal.  El este acuzat că a lovit un copil de 14 ani

Comisarul Maghiari, implicat într-un alt dosar penal. El este acuzat că a lovit un copil de 14 ani

Comisarul Marius Maghiari este acuzat că a bătut un copil de 14 ani chiar în faţa unui jandarm şi a colegilor de clasă ai adolescentului. Dosarul a fost plimbat dintr-un sertar în altul timp de un an şi o lună.

Deşi  a lovit un minor, Maghiari nu a fost nici măcar audiat. Implicaţi în îngroparea acestui caz sunt aceiaşi poliţişti de la Secţia 2 suspectaţi şi în dosarul muşamalizării accidentului produs de comisarul Maghiari. Acesta este şef la Biroul de Accidente Grave din Brigada Rutieră.

Imaginile prezentate de ştiripedia.ro surprind o scenă de pe data de 17 iulie 2014.  În înregistrare se observă cum omul de casă al lui Maghiari îl fugăreşte pe copilul de 14 ani. De frică, băiatul se ascunde în ghereta jandarmului care păzea ambasada Kazahstanului de pe Şoseaua Nordului din Capitală. 
În urma lui apare şi comisarul Maghiari, care îl îmbrânceşte pe jandarmul ce încerca să aplaneze conflictul şi începe să-l lovească fără milă pe adolescent. Jandarmul îl trage afară pe Maghiari însă este îmbrâncit şi poliţistul începe să bată, din nou, copilul, care nu ripostează. (Vezi video aici)

În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere apar şi colegii adolescentului care încearcă să sune la 112. Trecătorii care intră în blocul în care sunt instalate aceste camere se întorc mirați însă nimeni nu intervine. După câteva minute, copilul şi-a pierdut echilibrul şi este preluat cu o ambulanţă SMURD.
El a fost dus la spital şi apoi la Institutul de Medicină Legală. Legiştii au constatat că există mai multe leziuni care necesitau 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Ştiripedia.ro a prezentat şi certificatul medico-legal.

 

 

Copilul era coleg de liceu cu fata  comisarului Maghiari. Conflictul a început după ce băiatul se certase cu fiica ofițerului de la Brigada Rutieră.  Într-o altercaţie verbală, el îi spusese că e urâtă. Ea l-a zgâriat şi el a împins-o. 
A fost publicată, de asemenea, o poză cu băiatul de 14 ani, după ce a fost agresat de fiica poliţistului.

Dosarul a ajuns la Secţia 2, aceiaşi poliţişti care au fost acuzaţi că l-au sprijinit pe Maghiari să muşamalizeze accidentul de circulaţie pentru care astăzi se află în control judiciar. Dosarul care a primit numărul 9154/P/2014 a stat aproape un an în sertarul acestor polițiști care nici măcar nu l-au audiat pe Maghiari, conform aceluiaşi site. 
Apoi dosarul s-a mutat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Ciudat este că, deşi nu s-a disjuns, nu s-a conexat şi nu s-a reunit nimic, dosarul a primit alt număr de înregistrare: 649/P/2015. 

Chiar dacă dosarul s-a dus la parchetul ierarhic superior, Maghiari nu a fost audiat.

Comisarul Marius Maghiari a vorbit în cadrul unei emisiuni la B1 TV despre cazul în care este acuzat că a lovit un minor.

Maghiari a declarat că "a acționat ca un părinte care își iubește copiii".

"Am fost sunat de fata mea plângând în hohote, că a fost lovită în cap cu doi pumni de acest tânăr. Când am văzut că tremura, plângea, că era lovită, am acționat ca un părinte care își iubește fata, copiii", și-a explicat Maghiari gestul.

Comisarul spune că și-a dus fiica la spitalul Grigore Alexandrescu unde s-a constatat că avea o fisură de timpan.
Referitor la minor, Maghiari spune că că în momentul în care l-a găsit, acesta i-a rânjit în față și a fugit.

Pe de altă parte, comisarul spune că diriginta i-a mărturisit că băiatul respectiv este copilul problemă al școlii și că are nota scăzută la purtare.

"I-am dat o palmă. Mă uitam la el cum îmi rânjea în față și era fără niciun fel de răspundere. Am avut o ieșire de protejare. Am copii, țin la ei. Ca părinte am acționat. Ca părinte s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a explicat bărbatul.

"Nu am crezut că se va ajunge la această scenă cu el. Eram în mașină cu altcineva. Sunt martori, dar nu știu dacă au fost audiați", a mai declarat acesta, care este de părere că tot acest scandal se datorează unei răzbunări în cazul procurorului Bălășescu, fiind unul dintre denunțătorii magistratului acuzat de corupție.

Veronica Zamfir, mama băiatului agresat de comisarul Marius Maghiari, a declarat marți că nu a fost contactă de nimeni după acest incident. Aceasta a mai precizat că în urma mediatizării cazului, mai precis în urmă cu o lună, a primit mesaje de la soția lui Marius Maghiari, dar nu s-a întâlnit cu nimeni din această familie.

”Mai exact din 17 iulie 2014 în vacanța după examenul de evaluare naționala al copiilor. Între cei doi a intervenit o discuție, probabil mai dureroasă așa, să spunem, domnișoara l-a zgâriat pe băiatul meu. Sunt și martori, nu aș vrea să divulg toate datele din dosarul de cercetare. S-au certat cei doi copii în zona Dorobanți, benzinăria Petrom. L-ar fi zgâriat pe mâini. Imaginile nu știu de unde au apărut. Este fiica domnului Maghiari.

Din acel moment, copilul meu împreună cu prietenul care era au plecat mai departe, au ajuns în zona nordului acasă la un alt băiat. Eu nu știam nimic de această treabă, eu am fost sunată înainte de incident de soția lui, care mi-a spus că soțul ei a plecat să îl caute pe băiat. Am încercat să iau legătura cu copilul meu, l-am atenționat, însă telefoanele date de Alexa, de domnișoară, i-au ajuns la suflet. Copilul a fost de acord să se întâlnească cu tatăl ei și să lămurească situația. A ieșit să se întâlnească undeva la UPC pe Nordului. Acolo copiii erau în fața UPC. Au oprit două, trei mașini, dintr-una a ieșit Maghiari, i-a zis unei persoane care era cu el: `Prinde-l că trebuie să-l omor`. A fugit în baraca jandarmului, au decis să îl ducă la Spitalul Elias, l-a dat cu capul de gheretă. Am depus plângere la secția 2 unde nu s-a luat nicio măsură. Nu a fost internat, a necesitat îngrijiri medicale la ochi”, a declarat Veronica Zamfir într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Aceasta a precizat că nu a fost sunată de Marius Maghiari, ci ea i-a dat mesaj soției acesteia în care îi arăta o poză cu mâinile băiatului.

Din momentul în care dosarul a fost mutat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, susține Veronica Zamfir, au început mesajele din partea soției comisarului Marius Maghiari.

”Am răspuns la ultimul mesaj, i-am spus că nu vreau să ne întâlnim, să îmi spună de ce vrea să ne întâlnim”, a spus aceasta.

”Nu mă simt și nu sunt amenințată, însă faptul că trenează acest dosar de atâta timp și domnul Maghiari nu a fost audiat în acest dosar, mi se pare prea mult”, a conchis mama băiatului agresat.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: