Colet suspect la Ambasada Ucrainei din București. Din fericire a fost vorba despre o alarmă falsă

Colet suspect la Ambasada Ucrainei din București. Din fericire a fost vorba despre o alarmă falsă Poliție, jaf. Sursa foto: Martin Brayley | Dreamstime.com

Poliția a fost alertată după ce un colet suspect a ajuns la ambasada Ucrainei la București. Angajații au fost evacuați. Din fericire s-a constatat că a fost vorba despre o larmă falsă.

Update 12:00: Din fericire a fost vorba despre o alarmă falsă.

Două plicuri suspecte au fost trimise pe adresa Ambasadei Ucrainei din București, prin intermediul poștei. Cele două pachete au fost descoperite de angajații care făceau sortarea corespondenței. Oficialii instituției au solicitat prezența SRI și ai poliției pentru a stabili despre ce este vorba, dacă este vorba despre o amenințare reală. La fața locului au ajuns pirotehniștii, dar și trupe speciale, pentru a fi făcute verificări. De asemenea, au ajuns mai multe ambulanțe și echipaje SMURD.

Angajații care lucrau în cadrul instituției în acest moment au fost evacuați până la clarificarea situației.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sediul Ambasadei Ucrainei se află pe raza sectorului 1 al Capitalei.

„Poliţiştii de la Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Secţia 1, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11,00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii pentru asigurarea zonei. De asemenea, la faţa locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Incidente cu pachete capcană în Spania

Incidentul de la București este similar cu cel de la ambasada Ucrainei din Spania. Poliţiștii spanioli au interceptat trei scrisori-capcană care conţineau ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei din Madrid şi consulatelor acesteia din Barcelona şi Málaga.

Seria de amenințări a început săptămâna trecută, când oficialii din Ucraina a anunţat că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise misiunilor sale din Europa. În weekend, şase scrisori-capcană au fost expediate din oraşul nordic Valladolid (Spania) și au ajuns la reprezentanțele diplomatice ale Kievului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a confirmat interceptările, dezvăluind că zeci de astfel de ameninţări au fost trimise misiunilor diplomatice din 12 ţări.

Știre în curs de actualizare...