Evenimentul Zilei > Justitie > Coinculpat în dosarul pentru trafic de influență, Marian Căpățână, eliberat condiționat înaintea lui Mircea Băsescu
Coinculpat în dosarul pentru trafic de influență, Marian Căpățână, eliberat condiționat înaintea lui Mircea Băsescu

Coinculpat în dosarul pentru trafic de influență, Marian Căpățână, eliberat condiționat înaintea lui Mircea Băsescu

Marian Căpățână, condamnat la trei ani închisoare pentru complicitatea la trafic de influență în dosarul în care Mircea Băsescu a primit patru ani pentru trafic de influență, pentru că ar fi primit bani pentru eliberarea lui Bercea Mondial, este liber din luna iunie. Instanțele din Mehedinți au admis, prin decizie defintivă, eliberarea condiționată.

Condamnatul Marian Căpățână și-a ispășit pedeapsa la  penitenciarul Drobeta Turnu Severin, unde a fost încarcerat în data de 19 iunie 2016. Avea de executat doi ani de închisoare, având în vedere că, la fel ca și Mircea Băsescu, timp de un an fusese arestat preventiv sau la domiciliu. În 30 iunie 2017, când a fost eliberat condiționat, executase,astfel 12 luni de închisoare, probabil pentru bună purtare.
 
Prima instanță care a dispus eliberarea condiționată a lui Marian Căpățână este Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cum se constată pe portalul instanțelor de judecată. Solutia pe scurt: “Admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul CAPATINA MARIAN ADRIAN, deţinut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Dispune liberarea condiţionată a petentului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 16/2016, emis în baza sentinţei penale nr. 5/2016 a Tribunalului Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.05.2017, la sediul instanţei”.
 
DNA Craiova a contestat măsura Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, la Tribunalul Mehedinți. Magistrații instanței superioare au menținut decizia colegilor de la Judecătorie. Soluția pe scurt: “Respinge contestaţia formulată de DNA Craiova  împotriva sentinţei penale nr. 265 din data de 05.05.2017, pronunţată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin…Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.06.2017, la sediul Tribunalului Mehedinţi”. Marian Căpățână nu a putut fi contactat, și-a schimbat probabil numărul de telefon. 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: