Evenimentul Zilei > Monden > Cofondatorul Twitch renunță la funcția de CEO pentru a-și crește copilul: „Vreau să fiu pe deplin alături de fiul meu atunci când ajunge pe lume”
Cofondatorul Twitch renunță la funcția de CEO pentru a-și crește copilul: „Vreau să fiu pe deplin alături de fiul meu atunci când ajunge pe lume”

Cofondatorul Twitch renunță la funcția de CEO pentru a-și crește copilul: „Vreau să fiu pe deplin alături de fiul meu atunci când ajunge pe lume”

După 16 ani la cârma Twitch, CEO-ul Emmett Shear se retrage pentru a se concentra pe creșterea fiului său nou-născut.

Twitch a fost ca și familia mea, locul în care mi-am petrecut mai multe ore de veghe decât oriunde altundeva”, a scris Shear pe blogul Twitch joi. „Odată cu sosirea fiului meu, a venit momentul să-mi concentrez energiile pe construirea acelui mic start-up (numit) familie și sunt pregătit să-mi dedic energia acolo.” Decizia lui Shear de a se retrage de pe platforma de live-streaming, deținută de Amazon, a intrat în vigoare imediat, a scris Shear. El va fi înlocuit de Dan Clancy, președintele companiei

„Timp de mulți ani am simțit cu adevărat că Twitch ar putea muri fără îndrumarea și contribuția mea, dar nu mai simt că acest lucru este adevărat”, a scris Shear. „Cred că, de fapt, tocmai această creștere este cea care mi-a permis să iau în considerare chiar și ideea că s-ar putea să nu mai lucrez la Twitch.” 

Cofondatorul Twitch a renunțat la funcția de CEO

Shear s-a aflat la conducerea Twitch încă de la înființarea sa ca Justin.tv, în urmă cu 16 ani. Printr-o schimbare de nume și o achiziție de la Amazon, compania a crescut și a ajuns să găzduiască peste 8 milioane de streameri în fiecare lună.

Shear a comparat Twitch cu un copil, despre care a scris că este „pregătit să se mute din casă și să se aventureze singur”, ceea ce îi permite să aibă timp să se concentreze pe îngrijirea noului său fiu. 

„Așadar, cu mare emoție împărtășesc decizia mea de a demisiona de la Twitch în calitate de CEO”, a scris Shear. „Vreau să fiu pe deplin alături de fiul meu în momentul în care ajunge pe această lume și mă simt pregătit pentru această schimbare pentru a aborda noi provocări. Voi continua să lucrez la Twitch într-un rol consultativ”.

Întâmplător, luna trecută, fostul CEO al YouTube, Susan Wojcicki, a decis să se retragă din rolul său în cadrul companiei, marcând sfârșitul unei ere pentru omniprezenta platformă video. Având o bază mare de spectatori care se suprapun, schimbările de CEO ale YouTube și Twitch par să marcheze un nou început pentru transmisiunile live și video pe internet. 

„Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, gânduri critice, încredere și ajutor”, a scris Shear. „Am construit ceva grozav”.

sursa: www.businessinsider.com

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: