Numai în cursul zilei de duminică, pe plajele de pe litoral au avut loc 14 descoperiri, în urma cărora au fost adunate 92 de pachete a căror greutate totală urmează a fi stabilită. Potrivit unor surse din anchetă, un pachet nu cântărește întotdeauna un kilogram. Și nu au fost găsite doar pachete unice ci și mai multe colete la un loc. Duminică, la Tuzla, într-un singur loc au fost găsite 30 de pachete, la Costineși au fost depistate 22 pachete, laolaltă, iar la  Mangalia au fost 28 pachete. Erau ambalate în saci sau în veste de salvare în care erau ascunse mai multe pachete cu cocaină.

De sâmbătă de la prânz și până duminică inclusiv ar fi fost adunate, astfel, aproximativ 150 de pachete. Astăzi au mai fost găsite câte un colet pe plajele din Eforie Nord, zona Steaua de Mare și două la Tuzla. Din toate aceste descoperiri, șase au fost făcute de cetățeni care au sunat la 112. Restul au fost găsite de polițiștii și jandarmii care patrulează pe toată lungimea litoralului în vederea depistării pachetelor cu drogul periculos. Iar vineri și sîmbătă până la prânz, cantitatea totală de cocaină adunatăa fost de 131 de kilograme. Este posibil ca valurile să aducă, în continuare, la mal, alte pachete cu stupefiante. 

Poliția reamintește cetățenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă descoperă astfel de colete. Concentrația de peste 90% poate pune in pericol viata. Drogurile aduse de valuri la țărmul mării sunt cele din dosarul în care doi cetățeni sârbi au fost arestați preventiv după ce poliția și DIICOT au descoperit într-o ambarcațiune răsturantă la Sfântu Gheorghe în Delta Dunarii, peste 1000 kilograme de cocaină. Potrivit unor surse din rândul autorităților de pe litoral, cantitaea totală de cocaină pierdută de traficanți ar ajunge la aproape două tone.

 

 

Te-ar putea interesa și: