Evenimentul ZileiSocialCovid-19 lovește cu o putere neașteptată. S-a declanșat codul roșu

Covid-19 lovește cu o putere neașteptată. S-a declanșat codul roșu

Covid-19 lovește cu o putere neașteptată. S-a declanșat codul roșu
Sistemul de sănătate din India cedează din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Spitalele se găsesc sub presiune și se golesc rezervele de oxigen.

Familiile caută ajutor pentru apropiații grav bolnavi de COVID-19. Unii pacienți rămân netratați ore întregi. Crematoriile organizează incinerări în masă pentru a face față numărului mare de victime.

Vineri, India a anunțat 332.730 de cazuri noi de coronavirus, stabilind un record mondial pentru a doua zi consecutivă. Peste 2.260 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Criza de oxigen și de medicamente este tot mai gravă

Capitala New Delhi a fost „închisă” luni seara. Carantina ar urma să dureze întreaga săptămână, pe fondul unei explozii de cazuri de COVID-19 care au adus sistemul de sănătate din capitală la limită. Ministrul indian al Sănătății a anunțat într-o conferință că în New Delhi se înregistrează o criză de oxigen și medicamente. „Nu aș spune că sistemul de sănătate s-a prăbușit, dar a ajuns la limită”, a declarat acesta.

Doctorul Atul Gocia, care lucrează la spitalul Sir Ganga Ram din Delhi, a declarat pentru BBC că există o creștere puternică a numărului pacienților și camera de gardă a devenit neîncăpătoare.

„Nu avem suficiente posturi de oxigen. Ce avem este ocupat complet. Pacienții vin cu propriile butelii sau fără oxigen. Vrem să îi ajutăm, dar nu există suficiente paturi și nici posturi de oxigen, dacă gazul este disponibil”, a spus Atul Gocia. „Toate liniile telefonice sunt blocate. Oamenii sună încontinuu. Este o mare agitație în afara spitalului: ambulanțele sunt parcate, pacienți care așteaptă să fie debarcați, însă problema este că nu avem spațiu”, a declarat Atul Gocia.

Maharashtra – statul indian cel mai afectat de pandemie

Maharashtra, statul indian cel mai puternic lovit de pandemie, se confruntă cu o lipsă de oxigen. Alte trei state, Gujarat, Uttar Pradesh și Haryana, se confruntă și ele cu o lipsă de oxigen. Forțele aeriane indiene au fost chemate pentru a livra cisterne de oxigen și provizii în țară.

Ministerul Sănătății din India a cerut să primească propuneri pentru noi fabrici de oxigen în octombrie 2020 – la 8 luni de la declanșarea pandemiei. Dintre cele 162 aprobate, doar 33 au fost instalate până acum, 59 ar urma să fie instalate până la finalul lunii și încă 80 până la finalul lunii mai, au anunțat autoritățile.

Medicii se tem că infecțiile cu COVID-19 ar putea urca la 500.000 pe zi

Coronavirusul se dovedește tot mai periculos în India, iar criza s-ar putea prelungi deosebit de mult. Medicii se tem că infecțiile cu Covid-19 din India ar putea urca la 500.000 pe zi înainte ca națiunea lovită de corona să atingă apogeul celui de-al doilea val, deoarece se întârzie livrările de oxigen către New Delhi.

Un crematoriu a fost amenajat în fața unui spital din capitală de oameni disperați care nu pot face față numărului de decedați și au fost forțați să-și ia rămas bun de la cei dragi în serviciile de masă din locurile ad-hoc. Bărbații au tras lemne de foc în interior, iar doamna Crawford a explicat că morții au ajuns la crematoriu „practic în fiecare secundă”, pe fondul a ceea ce ea a descris ca fiind efectele unui vaccin „ușor haotic”.


Accesează: