Evenimentul Zilei > International > Val de înmormântări și incinerări. Cimitirele din New York nu mai fac față
Val de înmormântări și incinerări. Cimitirele din New York nu mai fac față

Val de înmormântări și incinerări. Cimitirele din New York nu mai fac față

De cinci ori mai multe înmormântări. Numărul incinerărilor s-a dublat. Cimitirul Green-Wood, cel mai mare din New York, a ajuns la limita capacităților odată cu explozia de decese din cauza coronavirusului.

Valul deceselor provocate de pandemia Covid-19 a venit în cea de-a treia săptămână a lunii martie în acest cimitir din Brooklyn, înființat în 1938 și unul din cele mai frumoase din oraș, cu 193 de hectare deasupra golfului din New York, și unde odihnesc nume celebre, precum Leonard Bernstein și Jean-Michel Basquiat.

„A început cu incinerările”, a explicat Eric Barna, vicepreședintele însărcinat cu operațiunile în cimitir. În unele zile, „de patru-cinci ori mai multe” decât volumul obișnuit.

La ora actuală, în cimitir au loc 140 de incinerări pe săptămână, față de 60 în perioada normală.

„Și nu este doar cazul Green-Wood”, spune Eric Barna, care face parte din Asociația Metropolitan Cemetery, o organizație care reunește cimitirele din New York, Long Island, la est, și din comitatul Westchester, la nord.

„Am ajuns la punctul în care sistemul nu mai poate gestiona un astfel de volum într-un timp atât de scurt”.

Incinerarea (aproximativ 360 de dolari) este mult mai ieftină decât înmormântarea la Green-Wood, un cimitir care se află la limita capacității și unde un loc pentru trei sicrie se vinde cu 19.000 de dolari.

Numărul oficial al deceselor provocate de Covid-19 la New York, epicentrul epidemiei în SUA, deja mai mare decât al deceselor unor țări întregi, este probabil „mult inferior realității” din cauza numărului încă limitat al testelor, estimează Eric Barna, scrie Boursorama.

Marți, primăria din New York a adăugat încă 3700 de morți la un bilanț deja sinistru.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: