Evenimentul Zilei > Vremea > COD GALBEN: Vijeliile mătură România. Vremea rea creează haos
COD GALBEN: Vijeliile mătură România. Vremea rea creează haos

COD GALBEN: Vijeliile mătură România. Vremea rea creează haos

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, 2 septembrie, o avertizare de COD GALBEN de vânt în mai multe regiuni din România.

ANM avertizează: COD GALBEN până la ora 21.00

Toamna debutează în forță. Meteorologii au emis un COD GALBEN de intensificări ale rafalelor de vânt. Vijeliile se vor manifesta în masivele sudice, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Oltenia, zone care până la ora 21 se vor afla sub avertizare de cod galben.

Sunt așteptate rafale de vânt de până la 65 de km/h, iar pe crestele munților, vântul va atinge și 100 de km/h. Temperaturile vor fi modeste – nu vor depăși 26 de grade Celsius, iar ploile se vor manifesta doar izolat.

Rafale de vânt de peste 100 km/h la munte

În zonele montane, vremea se va menține răcoroasă, în special la altitudinile mari. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări temporare pe timpul zilei. Pe suprafețe mici, va ploua slab.

Rafalele de vânt se vor intensifica și, în general, vor atinge 70 de km/h. Pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va depăși 100 de km/h.

Vreme răcoroasă în București

În București, vremea va fi răcoroasă atât ziua, cât și noaptea. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei se vor semnala înnorări temporare. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperaturile minime vor fi de 12, 13 grade Celsius. Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 25 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va crește față de intervalul anterior.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi mai rece decât în mod normal, potrivit prognozei meteo pentru joi. Cerul va fi variabil, însă condițiile pentru ploi vor fi reduse. În a doua parte a zilei, cerul va fi mai mult senin.

Rafalele de vânt vor fi moderate, cu unele intensificări care ar putea să depășească 70 de km/h.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 15 grade, în timp ce maximele se vor încadra între 21 și 24 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 și 24 grade.