Cod galben : vijelii, ploi, grindină în aproape toată țara

Cod galben : vijelii, ploi, grindină în aproape toată țara

Vremea se strică din nou în toat țara. Un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată a fost lansat miercuri la prânz de meteorologi. Potrivit acestora, vremea se va strica în aproape toată România, rămânând doar câteva județe, din est, inclusiv litoralul, neafectate.

Codul galben intră în vigoare miercuri 29 mai la 13:00 și va dura până joi 30 mai, La 6:00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin ploaie cu averse torențiale, cu frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l pe metru pătrat și izolat 40 - 50 l pe metru pătrat.

Zonele afectate sunt: Alba, Arad, argeș, Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

Ne puteți urmări și pe Google News